fbpx

Al genietend het jaar beginnen – Leenderbostrail

Laten we het jaar met een rondje genieten beginnen, leek mij een goed idee. Nieuwjaarsdag voor mijn doen laat (8.30uur) voor een rondje van 25km thuis de bossen in. En wat was het mooi met de vorst en stralende zon!!! Eigenlijk wilde ik de hele dag wel blijven lopen. Vandaag stond de eerste ultra van 2020 op de planning, de Leenderbostrail. Een dagje volop genieten met af en toe een beetje afzien ertussen.

Vanmorgen reed ik in ’t donker richting Leende. Denkend aan de prachtige woorden van Chris in zijn documantaire “100 uur door de natuur”.  Woorden die voor mij, precies zeggen hoe ik het ook ervaar. Mooier omschrijven als hij zal mij niet lukken, dus kijk zelf maar naar de docu!

Aangekomen bij de manege waar we starten, begint het langzaam licht te worden. Laatste voorbereidingen om mijn 3e ultra en 1ste alleen. Toch wel spannend om een 50km alleen te gaan lopen. Gisteravond leek het er plots op dat ik toch samen zou lopen. Daar kwam helaas een buikgriepje tussen. Betere keus dan een dagje in bed blijven had Eliny niet. Toch weet ik ook wel dat ik een ultra alleen ook ga redden. Doorzettingsvermogen en meer dan 100% voor iets gaan, hoort bij mij. Laten we dan maar eens beginnen met lopen.

Het eerste stuk lijkt leuk te beginnen. Beetje door de bossen heen. Helaas al snel dat het bos overgaat in lange rechte stukken langs de sloot. Maar dan ook echt lang. Tot bijna bij VP1. Iets van bijna 7 km ploeteren langs de sloten, door modder en enkelbrekers van een knollenveld aan ondergrond. Met een groep lopers, zwoegen we pas naar pas verder. Met enkel het geluid van de adem van je achtervolger en af en toe iemand die struikelt. Jeetje Chris, vlak voordat het eindelijk weer richting bos ging kon ik je wel vervloeken met die sloten… Al had het ook wel, samen zwoegend langs de sloot op. Ook daar is de natuur op zijn manier mooi.

Kort hierna VP1, waar Chris me vraagt of ik vandaag volle bak loop. Zekers!!! Vandaag studiestress eruit lopen, energie opdoen voor de laatste loodjes studie en natuurlijk voorbereiding op de Dodemans en de PUB. Na wat drinken ga ik weer verder met een deel van het groepje van net. Verder over heide en door stukjes bos. In een omgeving die heerlijk stil met een groep samenlopen zonder een woord te zeggen. Allemaal genietend van de rust, ruimte en schoonheid om ons heen. Al genietend gaat het hard, voor ik het weet is daar VP2 al en zijn de eerste 20km voorbij. Wederom wat eten en drinken en dan loop ik rustig verder samen met Ralph (met wie ik vanaf de start samenloop). We gaan verder over stukken heide, door bossen en langs stukken met hier en daar een omgevallen boom. De stukken door het bos, is af en toe wel opletten met bomen als hindernis. Bij km 25 ruilen we om nadat Ralph heel de tijd voorop liep. Bij km 28 zal ik alleen verder gaan. Bedankt Ralph voor het fijne tempo het eerste stuk, waarin ik met je mee kon liften. Hier komen Chris en Robert op de fiets aan om pijltjes te checken. Ralph raak ik door de drukte op de route helaas hier kwijt. Al pratend met Chris en Robert, loop ik door een mooi pad tussen de bosjes door. Genieten is dit pad in je uppie volgens Chris. Geloof in meteen! Na deze gezelligheid, ga ik alleen verder.

Een stuk waarin het zigzaggen voor de regenplassen wordt. Kilometers die vandaag voorbij vliegen.

En daar zijn Chris en Robert alweer. Aan het eind van een pad met schotse hooglanders. Mooie foto krijg ik van hun kado! Lekker hobbelend loop ik verder.

Tot VP4… Nog 11 km te gaan. Nu begint het wat zwaarder te worden. En dan komt Marcel je voorbij vliegen. Zegt hij alsof het niets is dat hij nu net lekker begint te lopen en warm is. Die man heeft een uithoudingsvermogen zeg! Gister even 30 km lopen en dan nu bij 40 km zeggen dat je net warm bent en relaxed lopend voorbij komen. Die laatste 11 km ga ik in een wat lager tempo doen, het wordt zwaar. Wel nog een leuk stuk wat komt. Dwars door het bos met een enkel stukje langs de sloot. In de laatste 2 km zitten een paar hekjes. Bedankt meneer die steeds wachtte om voor mij de hekjes open te houden. Dat was in dit zware stuk een geschenk!

En daar is dan altijd weer sneller dan verwacht de finish en de high five van Cor met de goede zorgen van Geraldine bij de VP. Dat was het genieten voor vandaag dan alweer. Na een kopje thee, ga ik richting huis. Vol nieuwe energie. Een dagje genieten, met de leuke sfeer die Trailrunning Events telkens weer weet te creëren. Mijn 3e ultra is een feit, op naar de Dodemans en de PUB. En natuurlijk nog vele andere trails!

Een ding kan ik natuurlijk niet vergeten. Het biertje, voor wie is die dit keer. Het is veel te lang geleden dat ik bij vakantievrienden van vroeger ben geweest. Dit keer is hij voor hun, het wordt weer eens tijd om daarheen te gaan. Als ik ze een berichtje doe, vinden hun dat biertje een hele goede reden om snel af te spreken.

Tot de volgende trail!!!

Elke



 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?