fbpx

De Dodemans Trail…

In het gebied waar ik geboren en getogen ben is er een Trail waar ik bijzonder trots op ben. Dat is de Dodemans Trail. Niet alleen is de trail genoemd naar een loei zware beklimming, er kleeft iets meer persoonlijks aan vast. Want toen ik jaren en jaren geleden besloot het fietsen eens een kans te geven was dit de pukkel waar ik met tranen in de ogen moest afstappen. Ik kwam gewoonweg niet boven, ik was niet sterk genoeg…

Dat, en de voorliefde voor de trails maakte dat ik weken en weken in het gebied gedwaald heb om het aller aller aller mooiste te ontdekken. Simpel was het niet, want er is heel veel natuur, heel veel singletracks ook, maar probeer die maar eens allemaal aan elkaar te knopen. Lang verhaal kort: Dankzij een vriendelijke boer, waar we over zijn privé terrein mogen rennen had ik uiteindelijk een sluitende route. Staatsbosbeheer gaf toestemming en we mochten het event gaan organiseren.

Nu liggen er twee prachtige trails. Vol met beklimmingen en doorkijkjes waar Zuid-Limburg zo beroemd om is. Een van 11 kilometer, en een van 21 kilometer. Ik zou willen dat ik die rondes elke week kon lopen als training…

En zo ontstond het idee: Waarom gaan we niet naast een reguliere 11 en 21 kilometer ook mensen uitdagen? We doen een 5×11! En een 5×21! Let wel, ik ben Zuid-Limburger en 11 is een magisch getal hier. En laat onze Carnavalsvereniging in die tijd nu net 5×11 jaar bestaan… maar dat terzijde. Deze trail is zo giga fraai dat het echt geen straf gaat zijn meermaals de route te lopen. Je hebt rondjes en rondjes natuurlijk.

Er zijn mensen die lopen 24 uur op een atletiekbaak – en lopen na 12 uur tegengesteld voor de afwisseling. Er zijn mega veel cross wedstrijdjes waar je 5 of 10km kunt lopen, dus 1 of twee rondjes. Er zijn 6 uurs lopen op een parcours van 2,6 kilometer, er zijn loopjes over befaamde wandelroutes waar je 1 of 2 of 4 keer overheen mag om aan een marathon te komen. Enfin, het is niet echt heel erg nieuw zal ik maar zeggen, maar toch is het 5×1 of 5×21 weer een leuke twist, en daar genieten we van.

Nu ja, toen we de optie van 1 of 5 rondjes de wereld in slingerden kregen we al snel de vraag of 2 rondjes ook niet zo mogen. Of drie? Of een combi van 1×21 en 1×11, of of of… Ach ja, als dat is wat mensen leuk vinden, waarom doen we het niet gewoon? Dat is de conclusie waar we op uitkwamen nu ruim een jaar geleden. En gedaan hebben we het! Alle afstanden, alle varianten, en de eerste twee edities waren een groot succes. Wat heb ik er van genoten. Niet alleen van toppers die voor de 5x21km gingen hoor, nee misschien nog wel meer voor die mensen die 1 rondje gedaan hadden, even gestaan hadden bij onze VP en toen besloten toch nog een rondje te lopen. Want nu kende ze de route, nu durfden ze het aan, en… Nu overtroffen ze zichzelf!

Heel veel mensen hebben hun eigen kunnen opgerekt en stegen boven zichzelf uit tijdens de Dodemans. Of dat nu 11 kilometer verder dan ooit tevoren was, of 33 kilometer lopen of wat dan ook. Geweldig om mee te mogen maken. En dan…

Dan zijn er ook nog mensen die hun hart verloren hebben aan de Trails. Mensen die vol passie alles willen meemaken van de prachtige sport. Mensen met een videokanaal. Craiving Trails zou ik bijna zeggen. 😉 Mensen die een prijs in het leven hebben geroepen: De mooiste belevingstrail van 2019.

Potdomme! We hebben hem! Jullie vonden de Dodemans Trail de mooiste belevingstrail van 2019. Echt super vet! Daar zijn we heel trots op. Merci aan allen. Wij gaan ons best doen nog heel veel leuke dingen te organiseren het komend jaar. Een aantal nieuwe pareltjes zoals Flip the Coin en The Dice staan al, naast The Maasdal Marathons, de UHUT en de PUB natuurlijk. Maar er zit altijd meer aan te komen, evil grin.

Oh ja, voor de 5×11 en de 5×21 doen we wel een klassement hoor, maar pssst. Niet verder vertellen…

Cor van Disseldorp
cor@trail-running.eu

>> Meer informatie over de Dodemans Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?