fbpx

De Strabrechtse Heide Trail: Zou de sneeuw zich nog laten zien dit jaar?

Al in oktober verschijnen de eerste sneeuwvoorspellingen op mijn facebook-tijdlijn. Ik moet er altijd een beetje om lachen rond die tijd. De winterfanaten delen de berichten over de eerste sneeuw in de Alpen. Voor sommigen een echt hoogtepunt. Alhoewel mijn eerste baan bij SnowWorld was en ik daar verantwoordelijk was voor de marketing en communicatie, heb ik nooit de liefde voor wintersport op mijzelf kunnen overbrengen. Geef mij maar zon en zomer, ik ben van team zonnig & warm. Heerlijk!

En zo is die vroege sneeuwvoorspelling voor mij ook meestal het moment dat ik begin met aftellen. Want we moeten eerst langs die lange decembermaand, de kortste dag bereiken, om eindelijk weer de goede kant op te gaan. Langere dagen, de natuur die uit haar winterslaap ontwaakt en de zon die zich steeds meer laat zien. Tegen deze tijd, zo eind januari begint dat weer voorzichtig aan.

De Strabrechtse Heide, vorig jaar rond deze tijd. Ik weet het nog goed, want terwijl ik al aan het wachten was op de zon, gingen wij deze vrijdagochtend warm gekleed op pad. Vrijdag is uitpijldag. De Strabrechtse Heide was voor mij een nieuw en onbekend gebied en ik was nieuwsgierig. De verrassing begon al vroeg, want het had namelijk gesneeuwd. Al een paar dagen lag er een mooi weliswaar bescheiden, laagje sneeuw. Het gaf aan deze dag een bijzonder extra! Niet alleen omdat we witte pijlen op een witte heide aan het bevestigen waren (waarom is er op zo’n uitgestrekte heide toch zo weinig om die pijltjes aan vast te maken?), maar zeker ook omdat we op een gegeven moment twijfelden over het pad. Er liepen er daar 3, vlak langs elkaar en we belden Chris. ‘Chris, welke moeten we hebben?’ was de vraag. Een enthousiast, antwoord volgde: “Die met gras!” Chris, heb je al naar beneden gekeken? Er ligt sneeuw! “Oja, wacht, de meest linkse!” Dankje Chris J.

En zo vervolgden we onze tocht. Over de grote witte Strabrechtse Heide, die vooral iets mystieks weg had met die uitgestrektheid en dat witte laagje sneeuw, via het bos en het kabouterpad, terug naar het Heidecafe, een super knus boshuisje waar je heerlijk kon opwarmen.

Zo jammer dat het die vrijdagnacht flink ging dooien en dat onze deelnemers hierdoor helaas geen sneeuw-editie meer beleefden!

Wie weet, volgende week een nieuwe kans????

Geraldine Beckers
geraldine@trail-running.eu

>> Ga naar de Strabrechtse Heide Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?