fbpx

De Strabrechtse Heide Trail

De komende dagen zit ik op de heide… op de Strabrechtse Heide dit keer. Komende zaterdag ontvangen we daar de deelnemers voor de 10-20 en 30km trails. Vanaf d Plaetse in Heeze zullen we starten bij het Heide Cafe. Op 8km van mijn voordeur deze trail.. ja,.. die mazzel heb ik weer.

Strabrechtse Heide

Zelf kies ik er vaak voor om even richting de Strabrechtse Heide te gaan. Heerlijk met de hondjes of zelf een rondje door de natuur, over de heide en de prachtige bosranden. Deze heide is onderdeel van een route van 162km, die ik vorig jaar samengesteld heb. Komende 31 mei organiseren we de eerste Pinkster Ultra Brabant (PUB), waarbij we gekozen hebben tot maximaal 100km trails in afstand te gaan. In 2021 zullen we de hele route van 162km als Ultra Trail gaan aanbieden,.. ook weer met Pinksteren.

Deze Strabrechtse Heide ligt eigenlijk een beetje tussen de Groote Heide en het Keelven in. De uitgestrekte heidepaden en de moois zandverstuivingen maken dit gebied best bijzonder. Het prachtige ‘Beuven’ is een mooie drinkplaats voor de hooglanders en het wild en ook hier zitten vele prachtige vogels. De randen van het gebied zijn bebost. De Strabrechtse Heide loopt over in de Lieropse Heide, waar de 20 en 30km afstanden komen. Iedere afstand geeft een zeer goede indruk van het gebied.

Komende woensdag ga ik de routes nogmaals voorlopen… eens kijken hoe het gebied er nu bij ligt. In overleg met de boswachter gaan er wellicht wat aanpassingen plaatsvinden, maar dat is juist leuk. Weer is wat anders. Op zoek naar nog meer moois in het uitgestrekte natuurgebied. Genoeg plaats, genoeg paden en genoeg te zien. Op vrijdag kan ik opnieuw daar mijn ei kwijt.. heerlijk de routes uitzetten voor de 10 en 20km afstanden. Ik denk dat ik zorg dat ik eindig in de schemering… dan zie je nog is wat.

De Strabrechtse Heide Trail heeft een gezellige kleinschalige opzet. We ontvangen liefhebbers met veel plezier bij onze partner “Het Heidecafe”.
Wellicht tot komende zaterdag,.. wij gaan in ieder geval de heide op…

Tot de volgende keer,

Chris van Beem

>> Meer informatie over de Strabrechtse Heide Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?