fbpx

#Fotomoment: Chamonix

Iedereen heeft er wel eentje… een speciale plek. Speciaal vanwege het gevoel wat je krijgt als je er weer terugkomt. Dat gevoel van thuiskomen heb ik al jaren in het bergdorp Chamonix. Al meer dan 10 jaar ga ik daar iedere keer in de zomer wel even langs… zomaar,.. voor dat gevoel en de prachtige natuur met bergen die rond dat dorpje te vinden zijn.

Marathon du Mont Blanc

Al ruim 1o jaar geleden stond ik voor het eerst aan de start van de ‘Marathon du Mont Blanc’. Een heuse 42,2km bergmarathon rond Chamonix, met de imposante schim van de Mont Blanc die ver boven het dal uitkomt. Ik weet nog goed mijn eerste afdaling bij Argentiere… pffffff…  wat een prachtig uitzicht al afdalend over een prachtige trail, door groen en vele gekleurde bloemen, omarmt door een strak blauwe hemel met in de verte de witte top van de Mont Blanc recht voor me. Dat stukje trail bezoek ik nog steeds graag en iedere keer weer ben ik onder de indruk..  Niet zo zeer over het pad, dat is iedere keer geweldig mooi,.. nee, meer over het besef wat voor indrukken de bergen kunnen achterlaten. Tijdens de Marathon du Mont Blanc heb ik keuzes gemaakt,… ieder jaar zoveel mogelijk tijd in de bergen.. En tot op heden,… lukt met dat aardig 😉

De afgelopen jaren heb ik 3x die Marathon du Mont Blanc gelopen, vanuit dit dorp in de zomer… Ook tijdens de UTMB week in augustus/september heb ik de CCC, TDS en de UTMB gelopen. Allemaal met een finish in de magische dorp. Die vele uren trailrunning in dit gebied pakt niemand me meer af.

Chamonix is outdoor

Als je rondloopt in het centrum bruist het van de energie. Veel verschillende outdoor-sporters verzamelen zich daar om te gaan of komen na een avontuur daar weer terug. Als de zon schijnt zitten alle terrassen vol en dan kan het best druk zijn. Zelf ben ik in de ochtend of aan het eind van de middag regelmatig te vinden buiten het centrum. Ik kom graag bij het koffie-tentje vlak bij ‘Lac Sinclair’.. Lekker rustig met uitkijk op de klimmuur en heerlijke koffie met salades… (Zie foto hierboven). Overdag zit ik het liefst in de bergen rond het dal. Prachtige Alpen trails, mooie vergezichten en prima routes waar je regelmatig bij een Refugio bovenin kan bijkomen met soep en brood en soms hele foute koffie.

De lente komt eraan… voor mij mag de sneeuw plaatsmaken voor het groen met de felle kleuren. Weer op pad in de bergen.. opnieuw van A naar B en weer verder,… van Hut naar Hut. De rust en de stilte van de bergen,.. verweven met de uitdagingen van de trails onderweg,.. over paden met prachtige vergezichten… Nieuwe trails ervaren en vaak nieuwe actieve outdoor mensen ontmoeten. Erg leuk,… ik zie weer ontzettend uit naar de zomer,… dan ben ik weer veel in de bergen te vinden.

Tot de volgende keer.

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?