fbpx

Gebruik van navigatie tijdens je trail

Hoe goed kennen we eigenlijk de mogelijkheden van onze (toch vaak dure) horloges en handhelds, die we allemaal gebruiken tijdens het beoefenen van onze sport trailrunning. Ik denk dat het overgrote gedeelte van de trailrunners de handige, leuke, praktische functies niet gebruiken. De afgelopen jaren en steeds meer komen (vaak dezelfde) vragen bij ons terecht over het navigeren tijdens je trail. Wat kan ik er meer? Hoe kom ik terug naar de auto? Welke schermen kan ik allemaal instellen? Hoe zet ik een route op mijn horloge.. etc. Veel van deze vragen hebben we nu gebundeld in een Workshop: Navigatie tijdens je trail. Samen met Robert van der Rijst houden we de eerste workshops op zondagochtend 16 februari 2020 om 10:00u vanaf het Bosrestaurant Het Berghuis. Dus,.. een dag na de Amerongse Berg Trail 😉

Wat gaan we doen

Samen met het Berghuis hebben we een leuke ruimte tot onze beschikking om het eerste gedeelte van de Workshop binnen te doen. De accommodatie is fijn en we zorgen voor koffie en thee. Alle deelnemers hebben vooraf van ons een mail ontvangen met enkele vragen. De antwoorden nemen we mee in de workshop, zodat de informatie afgestemd is op de deelnemers. Het programma start tussen 09:30-10:00u en is ongeveer rond 13:30u afgelopen. In die 3-4 uur hebben we verschillende blokken. Na het binnenblok met de theorie gaan we naar buiten. Gewoon trailrunning spullen meenemen, we gaan de bossen in. In 1 of 2 groepen gaan we samen de theorie in praktijk brengen en zullen we met wat oefeningen je op weg helpen met de mogelijkheden van je eigen horloge of handheld.

Na de praktijk ervaringen van buiten verzamelen we allemaal binnen om te evalueren, vragen te beantwoorden en we geven nog verschillende praktijkvoorbeelden met enkele Tips & Trucs.

Voor wie?

We zijn met 2 begeleiders, dus de groep zal maximaal 30 personen groot worden. Het is voor iedereen toegankelijk. We verwachten dat je een trailrunner bent, maar de afstand die je kan lopen of de snelheid waarmee je loopt is totaal onbelangrijk. Deze Navigatie op de Trails Workshop is voor die trailrunner die in een gezellige setting meer wil weten over mogelijkheden van je horloge of handheld. Hoe kun je het gebruiken en waar moet je op letten tijdens het gebruik.

Persoonlijk vind ik het geweldig om mijn eigen ervaring te delen met andere trailrunners over het gebruik van GPX routes. Mijn horloge geeft mij tijdens mijn (ultra)trail onderweg alle informatie die ik belangrijk vind. Mijn handheld is mijn gids in nieuwe gebieden over heel de wereld en door het goed gebruiken van GPS apparaten (horloges en handhelds) heb ik kunnen ronddwalen in prachtige voor mij onbekende gebieden.

Meerdere Trailrunning Workshops

De komende tijd zullen er meerdere workshops aangeboden worden binnen het onderdeel Trailrunning Workshops van deze website. Er staat een formulier online waar je kunt aangeven bij welk onderwerp jij graag betrokken wordt. Denk aan voeding, mindset, gear, klimmen en dalen, kracht oefeningen, etc. Samen met partners komen er mooie informatieve workshops aan. En dat soort ontwikkelingen vind ik nou ontzettend gaaf.

Tot de volgende keer

Chris van Beem
chris@trail-running.eu


Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?