fbpx

Onderweg naar de Winterse Leenderbos Trail

Nog een paar dagen en het is weer zo ver, dan gaan de deelnemers van start bij de 6 verschillende trail-afstanden van de Leenderbos Trail. Dit keer kan ik lopend naar de start… de eerste trail van 2020 in de Leenderbossen met een start bij Manage de Molenberg. In alle vroegte komen de Ultra Trail liefhebbers.. daarna de overige 5 afstanden… Een mooi begin van het nieuwe jaar,.. heerlijk.

Ultra Trail 52km

De komende dagen ben ik regelmatig te vinden op de Leenderbos Trail routes Stukjes aanpassen omdat de situatie nu dat nodig heeft en stukjes veranderen omdat het leuker of beter is. Eerder deze weken is er contact geweest met boswachter Erik Schram van het Staatsbosbeheer.. de suggesties zijn gedeeld. Nu op wat plekken voorlopen en daarna alles nog even voorleggen over wat voor mooie nieuwe paadjes er ontstaan zijn. Ik geniet van het samenstellen van routes… altijd vanuit de wetenschap dat anderen dezelfde route zullen gaan lopen, dus de route moet goed zijn… nee anders.. DE ROUTE MOET GEWELDIG ZIJN..!!!

De Leenderbos Ultra Trail wordt en is een stevige route. We geven onszelf altijd de vrijheid voor een 10-15% marge.. niet altijd,.. maar soms is komt de route gewoon niet uit, zo precies op 50km. De laatste editie kwam de Ultra Trail uit op 52km… dat was dus de vorige keer. De natuurgebieden zijn altijd aan verandering onderhevig… Zeker als je lange afstanden uitzet kom je nog is ergens, dus de kans dat er onderhoud plaatsgevonden heeft of dat er stukken ontoegankelijk zijn vanwege goede redenen is altijd daar. Geeft allemaal niks, dan gaan we gewoon naar buiten, lopen, kijken, aanpassen, de afstand checken en uiteindelijk maken we de route definitief.

Dus,… vooraf even over de uiteindelijke afstand.. hier dan voor de Leenderbos Ultra Trail mijn Ultra Trail Afstand Garantie: Nooit korter dan 50km en niet langer dan 50km + 10-15%… en verder natuurlijk gegarandeerd mooi… erg mooi… 😉

Winter in de Leenderbossen

Alle afstanden doorkruisen de Leenderbossen. De laatste dagen is het wat kouder en de natuur heeft zich winters aangekleed… of,.. eerder uitgekleed. Daar waar de zomer-editie in basis GROEN knalt met veel bladeren, zie je nu meer de contouren van het landschap afgewisseld door hout en struikjes waar geen blad aan zit. De naaldbomen zijn zeker nog groen en maken nog steeds sommig paden donker in schaduw. De heide is nu grauw met ijzel gekleurd en als je geluk hebt siert de mis met een zonnestraal als een prachtige deken het geheel. De afwisseling van het gebied maakt alle afstanden bij de Leenderbos Trail interessant en uitdagend. De ondergrond is verschillend, de vergezichten zijn afwisselend en als je vergeet rond je te kijken mis je een hoop prachtige indrukken die aan de oppervlakte liggen van dit uitgestrekte natuurgebied. De speelse opzet van de paden in het bos zorgt ervoor dat je nooit hele lange eentonige paden aan zal treffen. Veel bochten, veel korte paden en zeker af en toe een verrassing onderweg. Wat mij opvalt tijdens mijn trainingen in de Leenderbossen is het verschil in temperatuur onderweg. De wind kan het guur en koud maken, vooral tijdens de paden over de heide en andere open vlaktes. De technische op en neer padjes door de dichte bossen zorgen weer voor een totaal andere gevoelstemperatuur, dat scheelt nogal. Door de afwisseling vliegt de tijd en ook het besef waar je uithangt in het gebied… Voor je het weet ben je kilometers verwijderd van je start plek… en dat maakt de veelzijdigheid wat mij betreft compleet.

Mijn eerste kilometers hardlopen zullen daar zijn,… over de winterse paden in de Leenderbossen. Een mooier koud begin van 2020 kan ik me niet wensen…

Tot de volgende keer en voor sommigen van jullie,… tot komende zondag tijdens de Leenderbos Trail in Leende

Chris van Beem
chris@trail-running.eu 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?