fbpx

Start2Trail Mountains start op de NKBV Bergsportdag

De eerste 2 groepen van het Start2Trail Mountains programma start op 09 februari tijdens de Bergsportdag in Nieuwegein. Alle deelnemers zullen in een Kick-OFF kennis maken met elkaar en met de inhoud van het programma. Samen met de NKBV en verschillende partners gaan we de deelnemers 4 maanden informeren over trailrunning in de bergen. Het idee is een programma geworden en trailrunners kunnen zich nu aanmelden voor de volgende 2 groepen die starten in april 2020.

De Bergsportdag

Een betere Kick-OFF van dit programma dan op de NKBV Bergsportdag had ik niet kunnen bedenken. Alle partners zijn aanwezig en de deelnemers kunnen meteen kennis maken met zoveel informatie over de bergen. Er zijn clinics, presentaties en zoveel verschillende onderwerpen en workshops waarbij sportieve activiteiten in de bergen centraal staat.

Start2Trail Mountains

Het Start2Trail Mountains programma geeft een antwoord op heel veel vragen die trailrunners hebben, als ze de sport ook in de bergen willen uitoefenen. Nederland is mooi, Nederland heeft heel veel afwisselende natuurgebieden, waar je prachtig kunt trailrunnen… maar Nederland heeft geen bergen,.. en hardlopen in de bergen is net iets anders dan hier in de duinen of over de heuvels die Nederland rijk is. Al jaren kom ik zelf in de bergen en wat voor mij gold, geldt voor veel andere trailrunners. Lekker trainen in Nederland om daarna deel te nemen aan enkele mooie routes is de bergen. Dit in de vorm van een evenement-deelname of door zelf naar een gebied af te reizen en daar zelfstandig prachtige routes te lopen.

De Bergen

Vandaag presenteren we de nieuwe data van de volgende 2 groepen. Eind april al starten we met de kennismaking en de aansluitende 4 maanden zullen we de deelnemers informatie aanreiken met kennissessies en workshops in 4 blokken:

Blok 1 : Trailrunnen in de bergen

Blok 2 : Training en materiaal

Blok 3 : Fysiologie en kracht

Blok 4 : Ervaringen – tips – adviezen

Vanaf vandaag kun je je aanmelden via deze website.

>> Meer informatie over Start2Trail Mountains en Aanmelden

Persoonlijke noot

Al jaren ben ik bezig met de sport trailrunning. Eerst zelf door veel deelnames aan (ultra)trail over heel de wereld en daarna door zelf evenementen te organiseren en nog meer informatie te delen via de online community. Ik heb geweldige mensen leren kennen en velen dragen nog steeds veel bij aan wat de Trailrunning Community nu is… een enorm groeiende groep liefhebbers van Trailrunning die samen actief in de natuur willen hardlopen. Het voelt dan ook goed dat partijen als Staatsbosbeheer en de NKBV zich aansluiten als landelijke partners, om samen te werken. Met Trailrunning Events zijn we ontzettend actief in Nederland… Nu is de tijd aangebroken om ook richting de bergen te gaan… en dat maakt mij erg gelukkig!

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?