fbpx

Start2Trail Mountains

2020 wordt een jaar vol met trailrunning in vele verschillende vormen op vele verschillende plekken. Ik ben dan ook serieus blij met ons nieuwe Start2Trail Mountains programma, waar de eerste groepen nu al gevormd zijn. Trailrunning in de bergen is anders dan door de bossen hier in Nederland en dat is meteen de rode draad in ons programma. Welk materiaal kun je gebruiken, het navigeren in de bergen, het weer en onweer, de verschillende technieken tijdens het hardlopen, ervaringen over international partner events, verzekeringen, regels in de bergen enz… Er is zoveel te vertellen, zo gaaf!

Start2Trail Mountains

Er gebeurt een hoop met de sport Trailrunning in Nederland. Steeds meer hardlopers komen in contact met deze sport en genieten van de prachtige natuur in Nederland. Zelf loop ik met veel plezier in veel verschillende gebieden binnen de Nederlandse Natuur. Met Trailrunning Events organiseren we ondertussen al events op 26 verschillende plekken en dit aantal zal de komende maanden gaan toenemen.

Wat ik zie gebeuren is dat veel Nederlandse hardlopers op zoek zijn naar uitdagingen. Ze lopen een paar trails in Nederland en vertrekken dan naar de bergen om daar hetzelfde te doen. Supergaaf maar tussen de heuvel op de Utrechtse Heuvelrug en bijvoorbeeld de Franse Alpen of andere gebergten zit nogal een verschil. Tuurlijk is het natuur en is het geweldig om daar actief bezig te kunnen zijn… heerlijk zelfs… alleen… tussen Nederland en de bergen ligt nog een hoop informatie die nog niet bij deze trailrunners aanwezig. Het Start2Trail Mountains vult samen met het NKBV en andere partners belangrijke informatie aan, die specifiek betrekking heeft over het beoefenen van de sport Trailrunning, maar dan in de bergen.

Goed voorbereid de bergen in

In die 12 jaar dat ikzelf richting de bergen gegaan ben heb ik veel geleerd door te ervaren. Ik heb veel geleerd van internationale vrienden, die de bergen als thuis ervaren. Duizenden kilometers heb ik kunnen rennen op vele mooie plekken in verschillende gebergten. Afgelopen jaar bijvoorbeeld nog in de Langtang Valley in Nepal en later in het jaar door de Aosta Valley in de Italiaanse alpen. En,… juist daar is afgelopen zomer het idee ontstaan om ervaringen van mijn vrienden en partners te bundelen in een programma, waar we mensen met elkaar in contact brengen en in verschillende blokken kennis willen aanreiken,… het Start2Trail Mountains programma.

Voor mij zijn de bergen magisch,… niet alleen in schoonheid, maar ook in onvoorspelbaarheid. Als je niet weet wat je kan verwachten kun je verrast worden. Als je minder goed voorbereid de bergen in gaat kunnen verrassingen grote gevolgen hebben… Met Start2Trail Mountains willen we een goede basis aanreiken, waarna de deelnemers goed voorbereid de bergen in kunnen gaan.

Op de Bergsportdag ontmoeten we de eerste 40-50 deelnemers.. Op avontuur, samen naar de bergen.. Ieder met een eigen insteek, een eigen doel, … maar allemaal de gemene deler, de sport Trailrunning in de bergen,… heerlijk om daar bij betrokken te kunnen zijn.

Meer informatie Start2Trail Mountains

Als je meer informatie wilt over dit programma, ga dan naar het onderdeel Mountains binnen deze website. Heb je interesse om deel te nemen, stuur dan vrijblijvend het aanmeldformulier in,.. dan ontvang je alle informatie met de data van de momenten dat we samenkomen. In maart starten de eerste groepen en in mei starten de volgende.

>> Ga naar Start2Trail Mountains

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?