fbpx

Duur is Puur, onderweg bij een Ultra Trail

Mijn hoofdlamp raakt de glinsterende ogen van wilde dieren in de donkere omsloten omgeving…. Ik beweeg hardlopend in alle vroegte over de ontwakende paden door het Zuid-Limburgse landschap. Het is fris genoeg voor een constante stoom bij het uitademen. Mijn schoenen zijn nat door de aanhoudende regen en opeens maken de momenten van afzien plaatst voor een rustig ontspannen ritme,.. Dit is een van de redenen waarom ik duursporter ben. Mijn intensieve duur-inspanning neemt me mee naar die versie van mezelf die totaal ontspannen is,.. zo rustig, zo op mezelf,… met een gevoel alsof de wereld op zijn mooist is,.. ook al is het om me heen pik-donker,.. Af en toe ben ik graag zo onderweg… een non-stop tocht van meer dan 10 uur actief rennen brengt me weer terug in de realiteit, mijn realiteit… Ik kan ervaren wie ik ben,.. waar ik in het dagelijks leven mee bezig ben en geef richting aan waar ik naar toe wil,.. Daarna kan ik weer opladen doordat spanningen plaats maken voor rust en waardoor ik weer weet wat voor mij belangrijk is en wat niet.

Krijtlandpad in Zuid-Limburg

Ieder jaar loop ik een keertje alleen het gehele Krijtlandpad in Zuid-Limburg. Het is een prachtige route van ongeveer 90km en waar je ook begint op de route, je komt er uiteindelijk ook weer terug, je loopt een grote ronde. Ik besluit dan ook ieder jaar voor mijn deelnames aan (ultra)trails in de bergen om 1 dag op bezoek te gaan in Zuid-Limburg. Een Ultra-Trail self-supporting en niemand om me heen om me te steunen als het nodig is… bewust,.. om alles goed op orde te krijgen tussen mijn oren….

Tijd is relatief

Eigenlijk is alles relatief, t’is maar net hoe je het bekijkt… Zet je afstand af tegen tijd dan kun je dus verder lopen als je meer de tijd neemt. Mijn insteek van een lange training over het gehele Krijtland pad is dan ook ‘duur’ trainen. Ik zeg ook altijd: DUUR = PUUR. Daarmee bedoel ik zo iets als,… als het maar lang genoeg duurt voelt alles weer puur. Okay,… je benen en je lijf geven bij een lange duur-belasting altijd veel signalen dat het intensief gebruikt wordt, maar die zeur-signalen bereiken een bepaald maximaal irritant gevoel,.. dus,… als je met dat (maximale irritante-)gevoel kan omgaan, kun je lang,… heel lang blijven lopen.

Mind Set

Komende zaterdag loop ik de Dodemans Trail. Ik denk voor mij een serieuze uitdaging. 5 rondjes van 23,5km, dus zo’n 115km met 3.000D+ Hoogtemeters. Wil ik überhaupt die 5 rondjes kunnen blijven volbrengen, dan kies ik er juist voor om vooraf mijn Mind Set te trainen. Als je iets heel graag wilt accepteer je het pad er-naar-toe makkelijker… maar dat is voor mij vaak de grootste valkuil… ik kan vrij ruimdenkend zijn in het kiezen van mijn uitdagingen en standaard kies ik uitdagingen waarvan ik vooraf niet weet of ik het kan, of zoals in dit geval, gezien de huidige voorbereiding misschien zelfs onmogelijk. Maar, net als tijd is ‘onmogelijk’ eigenlijk ook relatief.. want.. alles blijft mogelijk zodra je blijft proberen en niet opgeeft. De meest bijzondere resultaten zijn ontstaan doordat iemand het onmogelijke losliet en zichzelf focuste op nieuwe gave dingen.

Ik weet dat met de juiste Mind Set hele mooie en bijzonder situaties met resultaten kunnen ontstaan. Mind Set is een keuze en die kun je ook trainen. Ik heb gekozen om vannacht om 4:00u mijn Mind Set te gaan trainen,… over de route van het Krijtland Pad. Dat heb ik nodig om vol overtuiging aan de start te verschijnen bij de Dodemans Trail. Ja,… het klopt dat ik 3 dagen later van start ga bij de Dodemans Trail en,.. ja… het is inderdaad 90km met aardig wat hoogtemeters.. best intensief.

Ik ben altijd onderweg… morgen 13-14uur in het prachtige uitdagende Zuid-Limburg. 😉

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?