fbpx

Onderweg naar de Dodemans Trail

Zaterdag over een week, dan is het zover. Mijn eerste uitdaging van het jaar staat voor de deur. De Dodemans Trail. 5 stevige rondes door het heuvelachtige Zuid-Limburg met 600D+ hoogtemeters per ronde van 23,5km (of eigenlijk 21km zoals aangegeven… zeg maar). Het is nu woensdagavond en gisteren is mijn blixem-voorbereiding van start gegaan. Mijn eerste 500 trainingshoogtemeters zijn een feit.

Stap voor stap

Strava vertelt me rare dingen.. in het weekend tipte ik net een totaal van 140km in 2020 aan. Dat vat eigenlijk best de afgelopen 6-7 weken goed samen. Druk met van alles, behalve met zelf lopen. Geeft niks, maar is een beetje onhandig als je jezelf een Dodemans Trail cadeau doet, waarbij er toch serieus gelopen moet worden. Ik denk dat de Dodemans Trail een speciaaltje is die qua intensiteit met kop en schouders boven al onze andere (Ultra)trails uitsteekt. De afwisseling van de paden met de vele klimmetjes maakt zowaar zijn naam waar…

Hoe dan..

Ja,.. dat vroeg ik me gisteren dus af.. ‘Hoe dan Chris,… hoe ga je dit doen ?’ Maar, heel eerlijk, dat was maar heel even. Ik weet niet hoe,… ik heb nu geen plan.. ik weet alleen dat ik erg veel zin heb in het uitzoeken hoe wel, zo tijdens het evenement zelf. De komende 10 dagen staan voor mij in het teken van duur-trainingen. Ik wil zeker nog 15-20 uur gaan trainen, verdeelt over misschien 5 trainingen. Misschien nog een Krijtlandpad door Zuid-Limburg komend weekend… als het past,.. en anders niet.

Verstandig omgaan met keuzes kun je vooraf of tijdens je keuze doen. Vooraf ergens niet aan beginnen omdat je niet weet of je het kan vind ik raar.. dan kom je nooit verder… Verstandig omgaan tijdens je inspanning is veel leuker… kijken of iets kan,.. kijken of iets je verder kan brengen dan je vooraf ver vond en ,… vooral kijken wat nieuwe, op het eerste oog,.. (on)verstandige keuzes tijdens je inspanning brengen een natuurlijk wat je keuzes je achteraf hebben gebracht. Op het gebied van (ultra)trails heb ik veel keuzes gemaakt waarvan ik vooraf niet wist ‘Hoe dan..’,..  het heeft me zoveel leermomenten gebracht, waarbij ik nooit een fout heb gemaakt,… ik heb hooguit geleerd van een verkeerde keuze….

Hoe dan ook… Ik ga met heel veel plezier van start bij onze Dodemans Trail in Schin op Geul. Voor mij een cumulatief van 5 losse trails verpakt in een Ultra Trail van 110km… Ik ben onderdeel van een grote groep deelnemers die allemaal een (ultra)trail op maat aan het verzetten zijn. We komen elkaar tegen en we zullen elkaar helpen.

Het wordt een mooie dag in Zuid-Limburg… Die Dodemans Trail zit nu al tussen de oren bij veel deelnemers.. en het is pas over 10 dagen.!!

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

–>> Meer informatie over de Dodemans Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?