fbpx

Samen navigeren op de Trails

Afgelopen zondag was ik opnieuw in het mooie Amerongse Bos. Samen met Robert hebben we een groep van 21 trailrunners ontvangen in het gezellige Berghuis. De eerste workshop Navigeren op de trails, waarbij we na een uurtje uitleg binnen samen buiten onderweg gaan om tijdens een leuke trail te leren navigeren…. Zo gaaf om te doen!

Verwachtingen

Over navigeren kun je blijven leren. De techniek gaat ver, de mogelijkheden vaak nog verder… maar, wat gebruiken we nu echt en wat is handig om wel en niet te doen. Zelf loop ik al jaren op navigatie. Ik ben als gebruiker bekend met de mogelijkheden van het navigeren en heb dan ook de benodigde kennis om overal ter wereld gebruik te maken van deze handige hulpmiddelen. Als je weet hoe het werkt is alles eenvoudig. Toch ben ik tot het besef gekomen dat bepaalde basiskennis niet bij iedereen standaard aanwezig is. Is ook logisch, want ieder apparaat heeft zijn eigen mogelijkheden en vaak zijn die verstopt in een onbekende logica,… als je net gebruiker wordt van horloges of andere navigatie apparaten.

Iedereen vond zijn weg naar het Berghuis en onder de koffie en de thee vertelde Robert de basis principes van het Navigeren op de Trails. Kleine groepen geven elkaar de ruimte en ook zo hier een ontspannen sfeer met vele antwoorden op zinnige vragen.

Naar buiten

Het leukste onderdeel is natuurlijk buiten navigeren. Na een rondje buiten met uitleg in gebruik en met voorbeelden in de praktijk gingen we ons klaarmaken voor het lopen van een route, die op de devices en horloges gezet werd door ons. Doen is ervaren en ervaren is leren, dat werkt altijd. Robert ging met een groep een hike van 6km doen en ik nam de andere deelnemers op een nieuwe 16km trail dwars door het Amerongse Bos gebied…

Onder het lopen kwamen de verhalen los,.. kwamen de vragen over navigeren naar boven en samen hebben we genoten van de mooie paden.

Navigeren

Het doel van deze Workshop is informatie delen over navigeren. Samen kijken wat navigeren voor jou kan brengen en hoe dat met je eigen apparaat werkt. Als jezelf in staat bent om een route te vinden (gpx-bestand), deze te plaatsen op je horloge of handheld en vervolgens overweg kan met het gebruiken van deze route tijdens je run, dan zijn de mogelijkheden ongekend. Op die manier heb ik de prachtigste gebieden doorkruist, met de zekerheid dat ik onmogelijk kon verdwalen.

Navigeren kun je leren… het is altijd een beetje maatwerk want iedereen heeft zo zijn eigen wensen. De basics zijn wel altijd het zelfde en de ervaringen van anderen geven genoeg herkenning en leermomenten… dat is wat we doen tijdens een Workshop Navigeren op de Trails. Mensen samenbrengen en delen van informatie met praktijk voorbeelden.

Zelf heb ik genoten van deze Workshop.. en we gaan meer Workshops organiseren  met uiteenlopende onderwerpen.

Er staat een formulier online, waar je kunt aangeven welke Workshops voor jou interessant zijn.. Als je die invult houden we je op de hoogte… >> Ga naar het formulier 

Navigeren op de trails komt maandelijks terug. De eerste is op zondag 15-03-2020 overdag en daarna op donderdagavond 16-04-2020… gewoon weer verzamelen bij Bosrestaurant ‘t Berghuis en in de prachtige Amerongse Bossen.

Misschien zien we elkaar daar..

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

>> Ga naar het Workshop overzicht | >> Workshop Navigeren op de Trails

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?