fbpx

Vliegend van pijl naar pijl over de heide

Vandaag staat de Strabrechtse Heide op het programma. Voor mij dit keer ietsje later thuis weggaan. Dit keer loop ik namelijk niet zelf mee. Nee ik heb vandaag de mazzel dat ik helemaal alleen over de route mag lopen! Vandaag help ik mee als vrijwilliger, zodat alle lopers een toffe dag hebben en we de heide weer netjes achterlaten. VP bemannen en pijltjes ophalen dit keer. Enkel onze voetsporen zullen herinneren aan het plezier en de prestaties van vandaag.

Terug naar het begin. Vlak voor de start van de 30km, Cor is al druk bezig met zijn briefing, kom ik bij de startlocatie. Succes allemaal!!! En door naar binnen voor nog even wat drinken, voordat ik samen met Vera en Chris richting onze VP ga. Met als eerste vraag hoeveel km ik vandaag wil lopen. Uh geen idee, want? Laten we zeggen dat het erop neer komt dat het stuk van de route waar ik de pijlen op moet halen halverwege eindigt. En dat het handiger is als ik daarna doorloop naar de finish. Scheelt weer iemand ophalen. Ach dan doe ik dat toch, geen probleem joh. In de auto is het continu “oh hier naar rechts kijken, daar lopen ze als het goed is”, “nu links, zien jullie al lopers???”. Uh Chris, let je ook nog even op de weg??? Niet echt dus, al vrij snel komt de vraag of we niet al voorbij de afslag zijn. Geen idee, ik kom uit de achterhoek. Dat is wel een eindje rijden, dus kom hier niet dagelijks. Gelukkig is daar de afslag al en zien we direct de eerste lopers al weer lopen. Even paniek, we zijn toch niet te laat??? Met al vrij snel het besef bij Chris dat de lopers daar nog een lus te gaan hebben en wij rechtstreeks naar de VP rijden.

Eenmaal op de plaats van bestemming is het uitpakken en al vrij snel komen de eerste lopers aangesneld. Jeetje zeg, wat een modder. Na deze eerste lopers besluiten we dat Vera de VP makkelijk alleen kan verzorgen. Zoveel ervaring als zij heeft! Chris en ik stappen in de auto om mij te droppen, zodat ik een deel van de pijlen kan gaan ophalen. Dit gaat over een pad met de nodige waterplassen. Ben ik even blij dat dit niet met mijn auto hoeft. Die had het eind van dit pad niet gehaald, halverwege nog niet eens… Ik word gedropt en loop richting de route. Waarna ik eerst een stukje terug zal lopen voor ik begin met pijlen verzamelen. Intervaltraining begint hierna. Een goede manier voor als je altijd alleen maar je rondjes loopt op gevoel, niks geen schema. Intervaltraining, nee niets voor mij. Dat doe ik wel in mijn rondjes met hoogtemeters. En nu dan, van pijltje naar pijltje. Met direct rekoefeningen erbij. Dat krijg je als je niet zo groot bent en de persoon die de pijltjes heeft opgehangen groter is… Gelukkig kan ik er bij de hoge pijlen op mijn tenen net bij.

De pijltjes volgen elkaar snel op en voor ik het weet heb ik mijn laatste pijltje alweer opgeruimd. Het stuk route dat ik liep, was trouwens prachtig. Veel heide en een pad dat echt een modderpoel was. Enkel de varkens ontbraken. Halverwege de route van de 20km een groot stuk over het stuk heide dat tien jaar geleden is afgebrand. De resten hiervan zijn nog steeds te zien, toch zie je ook alweer herstel. Leuk al die stukken over de heide, maar met die wind van vandaag erbij wel af en toe kracht zetten. Toch is deze trail er eentje waar je flink gas kunt geven. Zelfs met pijlen ophalen, heb ik aardig wat snelheid kunnen maken. Een echt crossparcours. Na mijn laatste pijltje is het met navigatie verder naar de finish. En een volle rugzak, die voor de achtergrondmuziek zorgt. Ook dit stuk gaat weer veel te snel voorbij. Een snel parcours en een prachtig gebied, dan vliegen de kilometers voorbij. Vlak voor het eind kom ik de pijlophalers van het laatste stuk tegen, Jolanda en Niek. De laatste kilometer loop ik samen met hun en zorgen we ervoor dat geen enkel pijltje blijft hangen. En al is de finishlijn al opgeruimd als wij aankomen, een high five is er ook voor ons!

Wederom een prachtig gebied, een mooie dag en enkel een heleboel voetsporen die we achterlaten. Wie weet hoeveel er bij de volgende editie van de Strabrechtse Heide trail, achterblijven. Ik zou het wel weten, deze wil je niet missen.

Tot de volgende keer!

Elke

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?