fbpx

100km Rond je kot lopen voor het goede doel!

Start2Ultra

Niet zo lang geleden liep ik vooral hard en op beton. Ik trainde puur op snelheid. Tijdens mijn routes pakte ik wel eens een notoir bospaadje mee, maar dat was het dan ook. De concrete jungle begon me steeds meer tegen te steken. Hoewel die bospaadjes altijd, letterlijk en figuurlijk, voor zuurstof zorgde was het nooit bij me opgekomen die vaker op te zoeken. Tot ik me wat meer begon te verdiepen in trailrunning.

Lang verhaal kort: ik  ben ondertussen ‘hooked’ en sinds november maak ik deel uit van de Start2Ultra (S2U) familie. Ik loop niet meer per se hard, maar vooral lang, veel en in de bossen. Vaak alleen en soms met gelijkgestemden. Met de S2U werken we toe naar onze eerste ultra van 50 km (en een beetje, zo is me verteld). Normaal zouden we deze 17 mei lopen, maar het zal geen verrassing zijn dat Corona hier een stokje voor steekt. Nu is onze finale milestone verplaatst naar juli. Dat ik nog twee maanden langer lid blijf van de S2U familie, vind ik stiekem wel leuk.

Blijf in uw kot, blijf bewegen en eet gezond (en liefst ook duurzaam)

Het was onze minister van Volksgezondheid menens toen ze begin maart zei ‘blijf in uw kot’. Kot is het mooi Vlaams dialect voor huis / appartement / kamer. Sindsdien hebben we aan de lijven mogen ondervinden dat het serieus is en we er uit liefde voor elkaar niet de kantjes vanaf mogen lopen.

Naast lopen, heb ik nog een andere hobby, die wat verstrengeld is geraakt met mijn werk, namelijk duurzame voeding. Mijn twee hobby’s versterken elkaar ook. Jullie weten ook dat als je uren aan een stuk loopt, je best goed voedsel in je lijf steekt. Als dat voedsel dan ook nog eens goed is voor de planeet en als iedereen er toegang toe heeft, ben ik een tevreden mens.

Ik werk voor Rikolto, wij vragen aandacht voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem, wereldwijd. Deze crisis toont veel aan, ook het belang van een goed georganiseerd voedselsysteem. Food Heroes zorgen met man en macht voor het eten op ons bord. Van boeren tot transportmedewerkers, tot de mensen in de supermarkt.

Laten we voeding en de mensen die ervoor zorgen, herwaarderen en de lessen die deze crisis voortbrengt niet vergeten.

#Rondjekot

Corona steekt wel meer stokjes voor zaken. Zo zou ik naar jaarlijkse gewoonte op 31 mei meedoen met de 20 km van Brussel ten voordele van Rikolto.

Nu de 20 km is uitgesteld, gaan we toch lopen voor Rikolto, rond ons kot. Voor mij worden dat mogelijk veel rondjes. Hoeveel is afhankelijk van jullie. Per 10 mensen die me steunen, loop ik 20 km. Maximaal loop ik 5 x 20km op 5 opeenvolgende dagen, van woensdag 27 mei tem zondag 31 mei. Enkel rondjes rond mijn Antwerps woonkot of misschien ook een keertje rond mijn werkkot in Leuven? Ik wacht het verloop van de maatregelen nog even af om dit verder vorm te geven.

Geef je mij een duwtje in de rug? Alle beetjes helpen en maken mij, alle Rikolto Food Heroes en de planeet enorm blij.

Je kan me via deze link steunen acties.rikolto.be/100km

Meer info over Rikolto https://www.rikolto.be/

Alvast een dikke merci en hopelijk tot snel op de trails!

Myrthe

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?