fbpx

30km Trail Amerongen-Leersum

De groepen 11 en 12 van Start2Ultra lopen op zondag 19 juli de finale… na 6 maanden van 20km naar 50km wordt afgesloten met de Krijtland Ultra van 52km met 1350D+. In de laatste weken hebben ze allemaal al heel erg veel getraind in het ritme van het programma. Toppers zijn het… en,.. als dan de vraag komt of ik een 28km route weet ergens op de Utrechtse Heuvelrug dan vind ik het heerlijk om met zo’n groep door de natuur te kunnen op zondagmorgen. De afspraak werd gemaakt en om 8:30u vertrokken we met 8 personen aan onze tocht.

De Utrechtse Heuvelrug

Ik had 6 minuten nodig om bij de parkeerplaats te komen op het hoogste punt van de Bergweg tussen Amerongen en Veenendaal. Robert besloot ook aan te sluiten en Marije bood aan om op 15km de VP te verzorgen… Dus,… een fijne groep mensen… Op de heenweg merk ik dat de randen van het gebied weer beginnen te leven. De terrassen zijn weer gevuld en steeds meer mensen komen weer naar het bosrijke gebied. Zelf ben ik dagelijks hier in de natuur te vinden. De UHUT100km route is in 2019 ontstaan en heeft er voor gezorgd dat ik het gebied goed heb leren kennen. Deze UHUT 100 is ondertussen al in kilometers gegroeid van 100 naar 110km en heeft vele extra leuke paadje,.. geen idee of ik er ooit helemaal klaar mee ben… zo veel mogelijkheden. Natuurlijk ken ik het gebied rond Amerongen en Leersum erg goed. Dat grenst aan Veenendaal en de Amerongse Berg Trail is ondertussen een klassieker. Vandaag kwamen we weer eens iemand tegen die de route zelf liep, gaaf… Deze 30km route is nieuw. We begonnen met een afwisselende 15km richting Leersum. Mooi via het ‘Landgoed Het Hek’ door naar het ‘Landgoed de Laan’ en via de het landgoed ‘De Hoge Ginkel’ via veel op en neer  naar ‘Landgoed De Lage Ginkel’ om vervolgens door richting Leersum te lopen. Bij het bosbad net buiten Leersum stond Marije met de Verzorgingspost. Fijn!

Met de zon boven de bomen en fel boven de verschillende heidevelden koersten we door de natuur. Goh,.. de mannen liepen lekker, de sfeer was goed en we waren allemaal onderweg. Ik kan echt genieten van het besef dat anderen je geven hoe mooi het gebied is waar we doorheen gaan. Zelf zie ik heel veel andere paden en mogelijkheden wat ik ze ook wil laten zien,… maar… dan wordt het teveel. In de 4 uur dat we onderweg zijn praat je nog is wat en deel je informatie over het gebied en ervaringen met trailrunning. De gave momenten volgen elkaar op en iedereen doet zijn ding en volgt de route op GPX. Ik merk dat de mannen lekker lopen, dat ze met veel plezier om zich heen kijken en alle stevige paadjes zonder problemen passeren… ze zijn klaar voor de finale over 3 weken in Zuid-Limburg.

Samen onderweg over de Utrechtse Heuvelrug

Ondertussen bestaan er al meer dan 30 Utrechtse Heuvelrug routes, zelf bedacht en samengesteld en variërend in lengte van 10 tot – 110km lang. Binnenkort kom ik met wat data waarop je je kunt aanmelden. Ik wil dan in groepsverband leuke unieke routes over de Utrechtse Heuvelrug lopen. Altijd al willen doen.. Samen met een leuk groep trailrunners onderweg met verschillende afstanden.. waar bij dan bij alle afstanden de prachtige natuur met uitleg centraal staat. Aangevuld met tips over trailrunning, antwoorden op vragen of hulp bij het behalen van eigen toekomstige (ultra)trail doelen in de Bergen.

Heb je nu al vragen of wil je met een groep begeleid worden over de Utrechtse Heuvelrug.. stuur dan alvast een mailtje op chris@trail-running.eu

Tot de volgende keer

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?