fbpx

(Ultra)Trailrunning in de Leenderbossen

Meer dan 10 jaar heb ik het geluk gehad om in de buurt te wonen van de prachtige Leenderbossen. Als onderdeel van het Groote Heide gebied, dat zich uitstrekt tot in Belgie, kan je letterlijk zoveel kanten op. Duizenden kilometers heb ik in het gebied getraind, routes bedacht en bewaard. Nu ben ik veel, heel veel op de Utrechtse Heuvelrug en steeds meer op de Veluwe… En toch,.. de Leenderbossen hebben voor mij iets heel speciaals.

Natuurlijk mooi

Als je jaren in een gebied genoten hebt,.. als je er hebt geleefd,.. dan is ieder bezoek thuiskomen. Regelmatig ben ik in Eindhoven en dan bezoek ik het gebied met veel plezier. Op het moment overheerst de kleur groen en doen de heideplekken hun uiterste best om straks weer knal paars te kleuren. De Hooglanders grazen binnen ruim opgezette gebieden en op de goede momenten van de dag kom je op zeker Wilde dieren tegen, die doen wat ze dagelijks doen… het grote gebied doorkruizen naar de vele vennetjes en prachtige op velden die afgeschermd worden door verschillende boomranden.

Ultra afstanden

Als ik zo terugkijk dan besef ik dat het Leenderbos Gebied onderdeel is van vele ultra-ervaringen. Ik heb zoveel verschillende routes kunnen verzinnen, waarbij het me gelukt is om bij de langste variant ruim 5-6 uur onderweg te zijn, zonder in de buurt te komen van de bewoonde wereld. Onderweg besef je wanneer je in de buurt komt van parkeerplaatsen, want dan zie je wandelaars. Het kunnen opzoeken van rust en daarbij veel, heel veel verschillende natuursettings aan te treffen is best uniek. Tijdens de Leenderbos Trail merk ik dat de Ultra afstand van 52+km best goed bezocht is en ik zie mensen ook terugkomen. Dat vind ik gaaf,… smaak is persoonlijk en als ik dan (ultra)trailrunners zie die terugkomen, dan vind ik mijn bevestiging. De route is mooi, want,…. HET GEBIED IS MOOI. Misschien ga ik eens een Leenderbos-ULTRA-Dag organiseren.. Een kleine groep,… nieuwe paden,.. en een dag onderweg in het Leenderbos. Dat vind ik gaaf om te doen.

De Zomer

Voor de opkomende editie van zondag 02 augustus zijn de routes gecontroleerd en goedgekeurd door de beheerders. Een paar wijzigingen ten opzichte van de eerdere edities… alleen maar leuk,.. weer eens een ander paadje, toch mogelijkheden genoeg. Zelf ga ik de komende dagen regelmatig weer naar het gebied. Even thuiskomen en genieten van al het moois. Een onnodige laatste check,.. maar gewoon,… omdat hardlopen in de Leenderbossen gewoon een heerlijke bezigheid is.

Genieten staat voorop tijdens de Leenderbos Trail… en met 6 verschillende afstanden zit er voor iedereen wel een passende invullen bij.

Tot de 2e augustus bij Manege de Molenberg!

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

> Ga naar de LEENDERBOS TRAIL

Het gebied

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?