fbpx

Feel the holiday Trail!

Zaterdag 15 augustus zijn we in het prachtige Schuitwater met Trail-Events. Een natuurlijkgebied tussen de plaatsen Swolgen, Broekhuizen en Arcen in de gemeente Horst aan de Maas in Noord-Limburg. Het is een heel bijzondere! En ja, ieder bos is mooi en anders, maar heb jij zin in een ‘Feel the Holiday Trail’? Kom dan zeker! Dit gebied gaat je werkelijk verrassen.

Het Schuitwater houdt nog wat mysterieus wat je mag verwachten. Water, ja. Schuitjes? Nee. De naam van het gebied zou afkomstig zijn van beschutten, en wel het beschutten van vee. Een ander verhaal maakt een verwijzing naar vroeger en de platte schuiten die gebruikt zijn voor het afvoeren van opgebaggerd veen. Dat geeft al iets meer weer. Het Schuitwater is namelijk een natuurgebied Schuitwater wat een overblijfsel van verschillende oude Maasarmen vormt welke langzaam zijn verlandelijkt. In begrijpelijk Nederlands? Moeras dus! Een bos- en waterrijk gebied, met langgerekte bruggetjes, natte stukken, veel varens en wat wordt omgeven door hogere zandgronden, met dennen, stuifduinen, heide en berkenbossen met een verrassend aantal hoogtemeters. Kortom, veel afwisseling en prachtige onontdekte stukken natuur in het mooie Limburg! Niet voor niks doorkruisen het Pieterpad en Petranpad dit gebied.

Je start/ finisht in de knusse Theetuin die Piet keurig onderhoudt en waar Maria de lekkerste taarten voor je bakt. Neerploffen in het gras met een lekker biertje of ander verfrissend drankje. Via een verstopt laantje bereik je het gebied en krijg je in 7, 12 of 19 kilometer trail een prachtig beeld van dit verrassende gebied. Ben jij er bij zaterdag? En ga je daarna nog even naar de Rozentuin in Lottum? Aardbeienland in Horst? Toverland in Sevenum of combineer je het met een gezellig nachtje weg in Landal of een van de vele kleine campings of B&B’s? Heerlijk even een weekendje weg! Daarvoor leent deze Feel the Holiday Trail zich uitstekend voor! Enneh, dit weekend al wat te doen? Noteer dan 5 september. De Schadijkse Trail in America (Limburg) ligt in een totaal ander gebied dan het Schuitwater maar op slechts 15 minuten rijden. Dus ook daar combineer je Trailen en Leisure uitstekend voor een paar daagjes!

Tot zaterdag !

Team Trailrunning Events
info@trail-events.com

>> Meer informatie over de De Schuitwater Trail

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?