fbpx

Veluwse Ultra Trail

Meer dan 100km non-stop over de Noord Veluwe. In 2 lussen die allebei starten vanaf Landgoed Stakenberg, midden in de natuur op de prachtige Veluwe. Na heel veel voorbereiding en vooral vele kilometers is de route (zo goed als) af. Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat. Voor ultra trailrunning liefhebbers vanaf 50km… in januari is de eerste pilot-editie..

VUT100

De Veluwe Ultra Trail 100km is 1 van de 3 nieuwe ultra-events voor 2021. Naast de VUT100 in januari is er de BUT100 in maart en de UHUT100 in mei. Het concept is heel eenvoudig. Alle 100km events bestaan uit 2 lussen van (ongeveer) 50km, die allebei starten en finishen bij dezelfde locatie. Voor de VUT100 is dit het prachte Landgoed Stakenberg. Race-day is op zaterdag, maar deelnemers kunnen natuurlijk zelf een kamer boeken, en de volgende morgen vroeg starten direct vanuit het hotel.

In de ochtend 07:00u gaat de VUT100 en de VUT50 Noord van start en om 13:00u start de VUT50 ZUID het tweede gedeelte van de VUT100. Als de deelnemers van de 100km afstand de eerste lus binnen 6 uur afleggen kunnen ze samen met de deelnemers van de VUT50 ZUID lopen. Alle 100km lopers hebben het gemak van de Dropbag in het midden. Even spullen wisselen of eigen voedingen en sportdrank bijvullen. Deze VUT100 editie blijft exclusief.. eens kijken wat de deelnemers na afloop te zeggen hebben…

De routes

Alle routes zijn al een tijdje klaar. Zelf loop ik met regelmaat met vrienden stukken, om te kijken of het nog mooier kan. Komend weekend lopen Rick en Dieuwe de VUT50 NOORD als test… Ik ben erg benieuwd naar de reactie… Het is een stevige route,.. met veel,.. heel veel afwisseling in bospaden, single tracks, stuifduinen, heidevelden en toch aardig wat hoogtemeters. Uren zullen ze het gebied doorkruizen, waarbij ze bijna geen mensen tegenkomen in eindeloze stilte. De grote Veluwe heeft dat,.. dat afgezonderd ultra-lang kunnen lopen in pure natuur. Echt geweldig.

Ga voor meer informatie naar het event: >> Veluwse Ultra Trail (VUT100)

Misschien tot de 30-ste januari 2021… op het mooie noordelijke gedeelte van de Veluwe.

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?