fbpx

Veluwe Ultra Trail: De NOORD-lus

Eind oktober het voorrecht gehad om met een select gezelschap de UHUT100 mogen lopen. Voor mij persoonlijk DE manier om de trainingsarbeid voor de gecancelde Grizzly 100 alsnog nuttig toe te passen. In de naweeën van deze fantastische dag krijg ik wat verdere details te horen over hoe de opzet van de Trailrunning Community voor 2021 eruit moet komen te zien. Hierbij o.a. de aankondiging van de VUT100 met kort daarna de volgende woorden: Misschien moet je eens één van de twee lussen voorlopen, kijken wat je ervan vind. Gevolgd door: Je moet natuurlijk niks!

Het plan is dan al geboren en een zoektocht naar een looppartner voor deze dag brengt me bij Dieuwe Geurts. We hebben één keer eerder in de stromende regen pijltjes opgehaald na afloop van een evenement en dat beviel prima. Na controleren van de agenda’s besluiten we om 28 november naar Landgoed Stakenberg af te reizen.

‘Ik hoop dat jullie tot het laatst fit zijn’…

Bemoedigende woorden van Chris bij het delen van de route. Ik heb wel een beetje gekeken hoe de route loopt, maar wil vooral het verrassingseffect intact laten dus besteed er niet heel veel aandacht aan. Om 7.00u stap ik bij Dieuwe in de auto en reizen we vanaf Noord-Limburg naar Noord-Veluwe. Bij aankomst op het landgoed valt direct de serene rust op welke hier heerst. Wellicht niet heel gek gezien het tijdstip en omdat het een frisse en grijze dag is.

We maken ons klaar voor vertrek en beginnen te lopen. De eerste 10 km gaan in de richting van Nunspeet. De afwisseling in de route is prettig: Heide afgewisseld met bos en single tracks afgewisseld met bredere paden. Ideaal om een beetje warm te draaien en ook nog wat te kunnen kletsen. We genieten volop!

Vanuit Nunspeet gaat de route al kronkelend richting Harderwijk. Op een gegeven moment komen we op een fietspad terecht waarbij we beide denken: ‘Wat is dit nu Chris??’. Energiek als we nog zijn sturen we even een fotootje om ons ‘ongenoegen’ te uiten. Het antwoordt komt al snel, maar niet van Chris. Eenmaal van het fietspad af rennen we een klein bultje op en zien waarom dat stukje asfalt best fijn was. We draaien op dat moment namelijk de Hulshorsterheide op en in gedachten zeg ik: ‘Helemaal zand’. Toegegeven, niet mijn meest favoriete ondergrond, maar alles beter dan binnen/stil zitten. We lopen gestaag door en de uitgestippelde route zorgt hier wederom voor een aangename afwisseling waardoor het nooit gaat vervelen.

Eenmaal in de hoek van Harderwijk (na ook het Beekhuizerzand te hebben overwonnen) vervolgen we onze weg weer over de bospaden. Stiekem is de route best glooiend en de combinatie van wisselende ondergrond en het gehanteerde tempo maakt dat we onze praatjes enigzins aan het verliezen zijn. Oftewel, de vermoeidheid begint een rol te spelen. We passeren wat beekjes en merken ook dat het bos hier aanzienlijk natter is ten opzichte van het eerste stuk.

Als we uiteindelijk op de horloge zien dat we bij de volgende afslag op een pad terechtkomen welke we in het begin van de route al gelopen hebben weten we dat het feestje er helaas al weer bijna opzit. We zijn dan ook enigszins verrast als de route ons nog eerst om het landgoed leidt. Bedankt voor deze mindf*ck Chris! Het is overigens wel een leuk stukje als afsluiting van Noord-lus van de Veluwe Ultra Trail. Met ruim 50K op de teller in iets meer dan 5 uur arriveren we voldaan bij de auto.

Kortom, deze afwisselende route door dit fantastische en prachtige stukje Nederland is wat mij betreft een genot om te lopen en ik ben nu al heel benieuwd hoe de Zuid-lus is!

Door: Rick Janssen

>> Meer informatie over de VUT100

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?