fbpx

Nature Challenge

In 2018 ben ik er mee begonnen, op 15 december om precies te zijn. Ik had iets op de 12e december bedacht en begon 3 dagen later met lopen. Geen voorbereiding en december is best een onmogelijke tijd om 30 dagen achterelkaar te gaan hardlopen door de natuur… Plannen, plannen en nog is plannen was het motto, tussen alle feestdagen, werk en andere verplichting door gewoon 100 uur hardlopen om uiteindelijk 1.000km te volbrengen… Uiteindelijk moest ik op 14 januari (dag 29) nog een solo 160km ultra trail lopen omdat ik op 840km zat op dag 28. Uiteindelijk wist ik midden in de nacht op dag 30 te finishen… ik had het gehaald… met veel moeite…

De 2e #100UDDN

In augustus van dat zelfde jaar starte ik opnieuw met de 100 Uur door de Natuur challenge… een zomer editie als voorbereiding op de TOR des Giants, een endurance ultra trail in Italie, die ik half september 2019 liep. Deze tweede Nature Challenge editie van 1000km in 30 dagen bracht me opnieuw in die bijzonder challenge mood, waarin ik mezelf meenam naar momenten waar je niet zomaar terecht komt. Dan volgt regelmatig een intense kennismaking met die andere persoon die ook in je zit,.. die je meeneemt naar nieuwe doelen en inzichten tijdens je tocht. Ik weet dat we meer kunnen dan we in het dagelijks leven benutten,… vaak een kwestie van keuzes.. Daarom vind ik deze Nature Challenge zo leuk.. Mij heeft het heel veel gebracht,.. Een logische stap is dan ook een mogelijkheid neerzetten waar ook anderen aan kunnen deelnemen. Het zal soortgelijke liefhebbers zijn van de natuur in combinatie met hardlopen zeker aanspreken.

Tijdens mijn 2e challenge hebben Astrid en Joost van Rocking Chair Moment een prachtige documentaire gemaakt. De beelden zijn prachtig en ze hebben mijn motivatie waarom goed vastgelegd.

De 3e Nature Challenge… nu als groep

Op 1 maart geef ik mezelf opnieuw een ‘100 uur door de natuur’ Nature Challenge cadeau… Lekker veel buiten zijn en op vele mooie plekken in de natuur tochten maken…

In tegenstelling tot de eerdere Challenges is er nu een mogelijkheid om aan te sluiten en als groep een challenge in maart te lopen. Naast de 100 uur kun je ook kiezen voor 50uur of 25uur,.. net wat past, net wat jezelf kunt combineren of organiseren. >> Kijk hier voor de spelregels

Liefhebbers kunnen zich tot 24 februari aanmelden.. de groep groeit met de dag,.. en dat is gaaf.
Alle aangemelde deelnemers krijgen op 25 februari een mail met een digitaal startnummer en de login voor je eigen Nature Challenge omgeving, waar je alle gegevens vindt. Alle deelnemers kunnen onze Nature Challenge App downloaden en met de door ons verstrekte gegevens kun je je persoonlijke gegevens met al je kilometers in de App vinden.

Vanaf 1 maart wordt alles geregistreerd. Deelnemers kunnen de telefoon in combinatie met de App gebruiken voor registratie, hoeft niet, kan wel. Je kunt er ook voor kiezen om gelopen registraties in GPX te uploaden in je persoonlijke gegevens van de Nature Challenge pagina.

Als je er voor kiest om je registratie via de App te doen, dan kunnen anderen je activiteit live volgen. Ook zie je in een overzicht alle andere deelnemers op een kaart live bezig zijn. (Bij iedere nieuwe sessie kun je zelf een naam kiezen die weergegeven wordt voor anderen).

We houden alles voor je bij en natuurlijk is er ook een ranking bij de 3 verschillende Challenges (25-50-100uur)

En dan de beloning,… we hebben een mega medaille voor alle finishers. Hij is vierkant in het formaat 90x90mm..!!
De deelnemers die de kilometers van de gekozen challenge in maart volbrengen krijgen de medaille per post opgestuurd. Heb je meer tijd nodig voor het volbrengen van de afstand,… GEEN PROBLEEM,.. je besteed dan gewoon wat meer tijd in de natuur… (als het maar in de maand maart gebeurt.)

Voorbereidingen

In februari ga ik beginnen met mijn voorbereidingen… Gemiddeld zal ik 3,5 uur per dag in de natuur moeten rondlopen,.. of anders benaderd zal ik gemiddeld zo’n 33k per dag gaan lopen,.. Niet denken in kilometers, maar tijdsblokken reserveren en gewoon gaan lopen.., Veel buiten zijn, dat is de boodschap, doen wat ik leuk vind,.. hardlopen in verschillende gebieden. Luisteren naar mijn lijf en doen wat wel kan. Aanpassen aan de dag en de planning volhouden.

We zullen moeten afwachten of we onderling kunnen gaan afspreken. Natuurlijk moet iedereen rekening houden met de geldende opgelegde COVID-19 regels. Solo lopen mag natuurlijk altijd, dat pakt niemand van ons af.

Nu er meer mensen meedoen met de challenge hoop ik dat we regelmatig in kleine groepjes samen kunnen lopen. Op bezoek in elkaars gebieden of gewoon onderweg daar waar we allemaal graag zijn.

Ik denk dat ik mijn schema ga publiceren, zodat anderen wellicht kunnen aansluiten.

Wat ik met name erg leuk vind is de groeiende groep deelnemers, die allemaal kiezen voor een persoonlijke sportieve uitdaging in de natuur. Het maakt niet uit of je rent of wandelt,.. uren in de natuur doet iets met een mens.. Geef er je eigen invulling aan en je zal gaan merken dat er een ritme komt wat je mogelijkheden gaat geven….

WE KUNNEN MEER DAN WE DENKEN… WE KIEZEN ER ALLEEN VAAK VOOR OM IETS NIET TE DOEN,… maar we hebben altijd een keuze… en daarom kies ik weer voor een actieve 100 uur door de natuur in maart… op zoek naar nieuwe momenten buiten.

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?