fbpx

Veluwse Ultra Trail (VUT100)

Op 30 januari start de eerste Pilot editie van de Veluwse Ultra Trail vanaf Landgoed Stakenberg op de Veluwe. Deelnemers lopen de 100km afstand, die bestaat uit een Noord lus van 50km en een Zuid lus van 50km. Een nieuw concept van een event waarbij we de start en Finish in het midden hebben. Loop je de 100km afstand, dan vind je je dropbag na de eerste lus op Stakenberg… om vervolgens in de middag de 2e lus richting Elspeet en Nunspeet te lopen.

Trail-Tracking.com

Tijdens de VUT100 geven we alle deelnemers een tracker. Dit betekend dat op 30 januari alle deelnemers op onze website https://live.trail-tracking.com/VUT100 alle deelnemers real-time te volgen zijn op de route. Ook de belangrijke punten zoals Verzorgingsposten en leuke plekken waar supporters makkelijk naar toe kunnen, staan weergegeven op de kaart.

Parcours VUT100

Persoonlijk ben ik erg blij met deze nieuwe Veluwse Ultra Trail over de hele Noord Veluwe. Vele kilometers lopen zijn vooraf gegaan aan de uiteindelijke route. De definitieve route wordt een paar dagen vooraf aan het event vrijgegeven aan de deelnemers. Tot het laatste moment kunnen er nog wijzigingen doorgevoerd worden aan de route.

De twee 50km Noord en Zuid zijn erg verschillend. Persoonlijk vind ik de Noordlus, die in de ochtend vertrekt, iets steviger dan de Zuidlus…. ????   Daar is meer los zand en al met al aardig wat hoogtemeters! Heel bewust krijgen de 100km deelnemers deze ronde als eerste lopen… je kan maar beter na de eerste 50km het zwaarste gedeelte gehad hebben ????.

De Zuidlus is anders maar ook heel veelzijdig in de samenstelling van de verschillende paden. De Veluwe is prachtig, erg gaaf om te lopen. Je gaat veel stukken solo (of met je loopmaatje) ervaren. Weinig mensen kom je daar tegen, daar waar de route je brengt,.. 

Dat soort settings onderweg maken ultra trails voor mij zo bijzonder… en alleen met jezelf in stilte onderweg met de cadans van je eigen ritme! 

Kleinschalige Ultra Opzet

Voor deze editie willen we niet meer dan 100 deelnemers, verdeelt over alle afstanden. Met nog 4 weken te gaan zitten we nu al over de helft en dat is gaaf. Bij onze partner Hotel Stakenberg kun je uitstekend je weekend vrijdag al beginnen. We starten vlak bij het hotel en daar kom je ook weer binnen. Ik ken veel deelnemers uit de ultra wereld die de route komen lopen. Alle routes van Trailrunning Events zijn mij volledig bekend,.. zelf verzonnen, veel in het gebied gelopen en alle routes zijn getoetst bij vrienden voordat ze aangeboden worden voor deelnemers in een event. Deze 100km ook… en,.. ik ben superblij dat een goede groep op 30 maart kennis gaat maken met onze unieke paden over de Noord Veluwe. De boswachter probeert bij de start aanwezig te zijn om de deelnemers nog toe te spreken. Mijn voorbereidingen zijn in volle gang.. ik ga komende week zelf nog eens 40km over deze prachtige paden lopen!

Chris van Beem

chris@trail-running.eu

>> Ga naar de VUT100 voor meer informatie

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?