fbpx

50 uur door de natuur

Ja dan zie je de planning van Chris van Beem voorbijkomen,100 uur met 1000km door de natuur. Dat is leuk natuurlijk, maar voor mij net iets te veel. Nu had ik al een planning voor de UTVV 160km die ik in mei wil gaan lopen. Ja ik ga ervan uit dat het gewoon doorgaat, wachten met trainen en voorbereiden zou zonde zijn.  

Mijn planning hiervoor bestaan uit blokken van 4 weken, het ene blok is voor wat snelheid de andere meer volume. En ja hoor, maart was het blok voor mij dat meer op snelheid staat. Ik zou dan totaal op 391km komen. Dus een beetje schuiven met de getallen en ik moet een heel eind komen. Normaal zou ik op maandag en vrijdag een rustdag staan. Daar heb ik nu korte loopjes van 5km ingevuld, dat is toch weer 45km extra. Deze loop ik dan heel rustig om mijn lijf toch iets rust te geven. Dan hier en daar wat extra km’s erbij kom ik aan de 500km. 

Als je de planning van Chris en die van mij naast elkaar legt zie je daar best wel wat verschillen; Chris heeft daar minder loopjes in staan, maar wel met een behoorlijk aantal kilometers, ik heb het wat meer verspreid, kortere loopjes maar gewoon meer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zo nu en dan afwijk van mijn planning en een keer met Chris meeloop met een lang loopje. 

Je kan beide planningen gebruiken, al gebruik je je eigen planning. Ik gebruik het als leidraad, dan weet ik dat ik niet in de laatste week nog even een 200km moet gaan lopen. Belangrijk is dat je je erbij goed voelt, genieten tijdens de loopjes staat voor mij voorop.  

Deze spreadsheet staat voor de deelnemers klaar en is hier te downloaden.

>> Meer informatie NATURE CHALLENGE – 03-2021

Robert van der Rijst
robert@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?