fbpx

Nature Challenge voorbereiding

Op 1 maart start voor vele outdoor liefhebbers de Nature Challenge. Voor mij een goed moment om wat afspraken met mezelf te gaan maken. Waar ik standaard mee begin is een maandoverzicht, waarin ik de afstanden neerzet op de data. Het was weer even puzzelen, maar het is me gelukt. Dit keer een andere insteek dan de eerder gelopen 1000km challenges, nu minder dagen met langere afstanden en een paar dagen reserve,.. mocht het toch anders uitpakken die 4 actieve weken daarvoor.

De planning

Iedereen heeft zo zijn eigen insteek bij het samenstellen van een planning, altijd gebaseerd op de persoonlijke dagelijkse mogelijkheden. Zelf werk ik graag met basis schema wat vastligt en een flexibele opzet, waar ik eenvoudig kan schuiven zonder het overzicht te verliezen. De vastgelegde data zijn gecheckt met mijn omgeving en geven me een rode draad in mijn nogal actieve maand maart. Laat ik dit zeggen over mijn planning… Ik heb gekozen voor minder loopmomenten, maar langere afstanden, waardoor ik meer rustdagen heb en ik de challenge in 26 dagen kies te doen. Lukt dit niet, dan heb ik de laatste 5 dagen van maart als reserve. Mijn planning heeft eigenlijk 4 blokken, waarbij het grootse volume in kilometers in de eerste 6 dagen valt (370km).

Als je zelf ook meedoet aan de challenge, dan kun je de spreadsheet hier downloaden. Ik heb als voorbeeld mijn planning erin staan, maar ook tabbladen met dezelfde opzet voor de 25UDDN met 250km en de 50UDDN met 500km.

De voorbereiding is begonnen

Mijn voorbereiding bestaat uit veel verschillende onderdelen. Aan mijn gear samenstelling besteed ik het minste tijd. Voor kleding en schoenen de vertrouwde producten en mijn racevest bevat ook alle (ultra)trail items die ik gewend ben te gebruiken. Het meeste tijd besteed ik aan de omgeving waar ik wil gaan lopen. Alle routes zijn voor mij goed gepland. De meeste kilometers die ik van plan ben te gaan lopen zullen nieuw voor me zijn, maar de omgeving is bij mij wel bekend. De natuur is voor mij altijd de belangrijkste motivator geweest om door te willen en kunnen. Het geeft me nu al veel energie als ik weet welke stukken natuur ik ga bezoeken, die heb ik zorgvuldig uitgekozen.

Op het moment ben ik het aantal wekelijkse kilometers hardlopen weer aan het opvoeren. De komende 2 weken zullen rond de 100km door de natuur gaan bevatten. Maar eigenlijk vertrouw ik op de basis die er al zit,.. het lopen door de natuur is sowieso voor mij een groot onderdeel van mijn leven. Deze Nature Challenge is voor mij echt een cadeau.. een belofte aan mezelf dat ik minimaal 100 uur door de natuur ga rennen. Zoveel momenten ga ik weer meemaken waar ik veel, … heel veel van ga leren. Uren met andere liefhebbers op pad.. of uren met mezelf. Heerlijk.

Het vervolg

2 keer eerder liep ik deze Nature Challenge.. de eerste keer omdat ik wilde toetsen of ik het kon… en bij de tweede keer wist ik dat het kon en koos ik de Nature Challenge als voorbereiding op een Ultra Race in de bergen. Bij deze Challenge in Maart 2021 loop ik niet alleen.. Een maand lang zijn er liefhebbers onderweg. Allemaal op zoek naar nieuwe ervaringen die we allemaal zoveel mogelijk in de natuur gaan beleven. Of het nu wandelen of rennen is,.. we gaan allemaal onze eigen Nature Challenge aan. En,.. heel eerlijk,… ik ben super trots dat meerdere mensen dit gaan oppakken… het zal de deelnemers veel, heel veel inzichten gaan brengen…  Ik ben dan ook erg benieuwd in maart naar de ervaringen, de ontwikkelingen en zeker ook naar de belevenissen van de deelnemers.

Verschillende Ultra Trails in mijn schema zullen live te volgen zijn via onze Trail-Tracking.com

Aanmelden kan nog tot en met de 28-ste februari..  https://www.trail-running.eu/nature-challenge/

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?