fbpx

Even een Update en veel onderweg buiten

Voor de maand maart staat ‘BUITEN’ in mijn agenda. Minimaal 100 uur en als ik meer tijd nodig heb voor de 1000km, dan nog langer buiten. De Nature Challenge gaat bijna beginnen.  Zo gaaf dat nu al meer dan 150 andere deelnemers ook veel buiten onderweg zijn in maart… erg leuk!!

Mijn voorbereidingen

Eigenlijk zit ik al midden in mijn voorbereidingen. Met nog 8 dagen voordat de Nature Challenge van start gaat ben ik voornamelijk bezig met het wennen aan het idee dat ik straks gemiddeld 33km per dag moet gaan lopen. Mentaal ben ik al wel klaar,.. ik heb ontzettend veel zin in deze 3e keer… Dat het lichaam mentaal beïnvloedbaar is,.. dat weet ik.. Maar,.. ik weet ook dat de fysieke inspanning niet alleen getraind wordt door een sterkt wil. Je kan namelijk wel heel veel willen, maar als er straks geen herkenning bij het lichaam is bij wat ik in maart ga doen,.. dan ga ik het heel zwaar krijgen de eerste week… Nu ben ik voornamelijk mijn fysieke inspanning aan het wakkerschudden, met een enorme piek in hardloop belasting.

Morgen loop ik mijn 3e training vanuit de Soesterduinen een mooie route richting Kwintelooijen. Een kleine opbouw van 36km op woensdag, naar een 38km op vrijdag naar een 54km op zondag… De duurtraining zit hem natuurlijk in het dagmoment, waar ik de kilometers afleg,.. maar dat is niet de echte reden waarom ik ervoor kies om zoveel achterelkaar te gaan lopen. Bij mij werkt het zo dat hoe vaker ik loop,.. hoe sneller ik herstel om weer te kunnen lopen. Dus eigenlijk ben ik nu mijn lijf aan het voorbereiden op heel veel kilometers, met daartussen zo min mogelijk rust, dus kort herstel.

Onderweg in prachtige Natuurgebieden

Bijna ben ik zover. Ik weet niet hoe het voor de andere deelnemers aan de Nature Challenge is,.. maar ik trakteer mezelf dus echt op mooie routes in bekende en soms voor mij nog onbekende natuurgebieden. De hele Veluwe ga ik verkennen,.. ik ga rond Utrecht lopen,.. met Serge gaan we een gave route in Limburg lopen en natuurlijk ben ik veel op de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Voor morgen heb ik een route gekozen die start in de mooie Soesterduinen. vandaar Soesterberg en Austerlitz richting Maarn,… dan weer door de Kaapse bossen via Langbroek onderlangs Leersum zo via Amerongen door naar het eindpunt bij Kwintelooijen. Een geweldige 54km Ultra Trail over de Utrechtse Heuvelrug. Morgen een keertje samen met Robert onderweg… dus dat wordt gezellig.

Ondertussen zijn we regelmatig onze eigen Trail-tracking.com aan het gebruiken | Ook morgen zijn we te live te volgen op de route. We starten om 07:30u en we zijn hier te volgen: 54km Ultra Trail | Soesterduinen – Kwintelooijen

Oh, nog enkele nieuwtjes

Misschien wist je het nog niet,.. maar hier nog enkele leuke weetjes:

  • Je kan je nog aanmelden voor de Nature Challenge tot en met zondag 28 februari.
  • We gaan nu al met zijn allen meer dan 50.000km afleggen in de natuur.
  • Hoka ONE ONE en Herzog hebben zich nu ook gemeld als sponsor naast RAB.

EN

Het design van de medailles voor ALLE EVENTS is bijna afgerond. Je kunt voortaan de unieke medailles gaan sparen bij al je deelnames. Alle medailles hebben een vierkant formaat van maar liefst 70x70mm en zijn herkenbaar per event. De Utra Trails hebben zelfs een vierkant Medaille van 90x90mm…

Op de achtergrond ben ik bezig met het aanbieden van verschillende routes,.. de eerste 6 staan online en natuurlijk staan er al heel veel meer klaar. Ben je deelnemer van een van onze programma’s, dan kun je gratis beschikken over deze routes…

Van stilzitten kun je moe worden,.. dus ik hoop dat jij net als ik veel in beweging blijft,… en… BUITEN GEBEURT HET.!

Tot de volgende keer,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?