fbpx

Strabrechtse Heide Trail 6e editie – 22 augustus 2021

De Strabrechtse Heide staat eind augustus in bloei en dat is echt prachtig. Heel veel kleuren en prachtige velden met paarse gloed,.. want heideplanten zijn er veel te vinden bij dit natuurgebied van Staatsbosbeheer. Met deze 6e editie kunnen deelnemers kiezen uit 10km, 20km of een 30km trail-afstand, die je de diversiteit van het gebied laat zien. 

Trainingsgebied

Meer dan 10 jaar heb ik tussen de Groote Heide en de Strabrechtse Heide gewoond. Heide is altijd iets bijzonders. In de zomer kan het er tropisch aanvoelen, wanneer je over de paden loopt zonder wind en een knallende zon boven je.. Je waant je dan in het buitenland. Vanuit huis liep ik in 6km naar de start van dit evenement, De Plaetse, bij de schaapskooi in Heeze.

Vele zomeravonden heb ik over deze heide gelopen. De ronde van 30km starte ik dan om 19:00u vanaf de Plaetse en dan kwam ik daar rond 22:00u in de schemering weer terug. Na een warme dag maakte de broeierige hitte plaats voor de verkoelde avondlucht en soms een lekkere zomerse bui. De eerste 10km geniet een stuk van de heide en draait links via de stuifduinen door de bossen weer terug naar de start. De 20km gaat verder de heide over en gaat achterin de zomerse bossen links via de heide terug naar de bossen, waar de route aansluit op de 10km. De 30km gaat net als de 21km verder de heide op en draait naar rechts richting het Keeven Gebied. We blijven aan de linkerkant van de provinciale weg en lopen dan over de typische lange smalle paadjes in de Somerse Gemeente bossen. Via een mooie lus linksom sluit de 30km weer aan op de route van de 20km. Alleen de 30km loopt haar extra 10km op GPX, de 10 en 20km routes zijn uitgezet met pijlen.

Impressie van het gebied, langs de routes

Hieronder vind je enkele foto’s van het Strabrechtse Heide gebied.

De 6e editie met medaille

Dit keer komt de Strabrechtse Heide Trail maar 1x terug. We hebben gekozen voor een zomer-editie. We gaan werken met tijdsblokken van 15 minuten waar maximaal 25 deelnemers kunnen vertrekken. Ruimte op de paden en zo min mogelijk mensen bij elkaar. Net als bij alle andere evenementen krijg je een medaille bij de finish. Ondertussen zijn er 20 te verzamelen 😉

Voor de snelle beslissers hebben we Early Bird Tickets,.. en als je met een (loop)groep wilt starten, boek dan in hetzelfde tijdsblok.

Zelf ben ik verhuist richting de Utrechtse Heuvelrug,.. maar met veel plezier kom ik regelmatig terug in deze Brabantse Natuurgebieden. Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken wat ze uniek maakt.

Graag tot ziens bij dit event in augustus,

Sportieve groet,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu


Ga voor alle informatie over dit evenement naar de website van www.trail-events.com

 

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?