fbpx

Utrechtse Heuvelrug Ultra Trail (UHUT100)

Op 29 mei staat onze de UHUT100 op de agenda. Een Ultra Trail met start en finish vanaf landgoed Zonheuvel. Persoonlijk zie ik erg uit naar dit event… de Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied waar ik heel veel te vinden ben. Ondertussen hebben we verschillende pilots gedraaid en de route is klaar. Ik kan er nog wel een van dezelfde afstand maken met andere paden,.. maar ik ben dik tevreden over de diversiteit en de cultuur die de deelnemers gaan tegenkomen. De medailles voor de finishers zijn besteld en we hebben nu al een leuke groep deelnemers die aan de start gaan verschijnen. 

De routes

De gekozen paden zijn door mij vaak gelopen en het resultaat van afwegingen en mogelijkheden. Het evenement heeft ruim 100km (109) en dat totaal is opgebouwd uit een lus van 50+km richting Amerongen en een lus van 50+km richting Austerlitz. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 Ultra Trails. Om 08:00u vertrekken de deelnemers aan de UHUT100 en UHUT50 Amerongen en,.. om 13:00u vertrekken de UHUT50 Austerlitz. Net als bij de VUT100 en de BUT100 lopen de deelnemers in een ‘8’. Dat betekend dat de 100km deelnemers sowieso op de helft kunnen beschikken over een dropbag, omdat ze halverwege terugkomen bij de startlocatie, om weer door te gaan met de 2e lus.

Trail Tracking – Live te volgen

Deelnemers zijn live te volgen via onze Trail Tracking. We verwachten alle deelnemers uiterlijk om 22:00u weer terug bij de finish, we gaan er dus vanuit dat het te doen is binnen 14 uur. Alle voorlopers hebben er korter over gedaan… Zelf liep ik deze 100km ultra trail meerder malen en maximaal in 12-13uur. Alle Ultra Trails van Trail Events zijn voortaan met LIVE Tracking te volgen. Ontzetten gaaf voor de volgers voor onderweg, de thuisblijvers,.. maar zeker ook voor ons als organisatie. Een heerlijk gevoel dat we weten waar iedereen uithangt,.. en natuurlijk een prima check tijdens en achteraf of de route ook echt gevolgd wordt.

Start – Finish : Landgoed Zonheuvel

Het baseCamp,.. onze startlocatie is bewust gekozen bij onze partner Landgoed Zonheuvel. Er is een hotel aanwezig, waardoor deelnemers de vrijheid hebben om eerder af te reizen en wellicht een weekend te boeken. Landgoed Zonheuvel is gelegen in de natuur, links van de rijksweg N227 als je van Maarn richting Doorn rijdt. Goed parkeerplaatsen, prachtige cultuur en een heerlijke gastvrijheid midden in de bossen.

We hebben gekozen voor een opzet waarbij de deelnemers met gezin of vrienden kunnen afreizen. Door de Live Tracking zijn de deelnemers te real-time te volgen en we verstrekken kaarten met routebeschrijvingen, waardoor supporters de deelnemers onderweg kunnen opwachten, ondersteunen en aanmoedigen.. dit alles binnen de door ons opgesteld regels,… die bij start bekend zijn bij alle deelnemers.

Landgoed Zonheuvel heeft voor de deelnemers een aanbieding samengesteld, altijd leuk om ander ultra-trailrunners de avond ervoor te kunnen ontmoeten. De aanbieding is te vinden op onze Trail Events website bij de UHUT100,  onderdeel ‘Overnachten – Hotel Zonheuvel’

We houden het kleinschalig

Op het moment gaan we richting de 100 deelnemers,.. en dat is een mooi aantal. Meer hoeft wat mij betreft niet. Dan is er alle aandacht voor iedereen en we houden het voor de eerste editie echt exclusief. Alle deelnemers krijgen vooraf alle documentatie om goed voorbereid af te reizen voor de Ultra Trail. De routes worden in de laatste week gedeeld en de racebrief vertelt alles.

Wij zitten klaar,.. eind mei is nog even. Wij gaan ervan uit dat dit weer het eerste kleinschalige event kan zijn wat we gaan organiseren,.. al zijn we natuurlijk altijd afhankelijk van de opgelegde regels met mogelijkheden van dat moment.

We zullen zien!

Chris van Beem
chris@trail-running.eu


Ga voor alle actuele informatie over de UHUT100 en de laatste tickets : > UHUT100 – 29/05/2021

Tags:

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?