fbpx

Een van onze trails met hond lopen? Lees onderstaande regels even door..

Start trail: De cani-deelnemers starten in aparte groepen per afstand 15 min voor of na  aanvang van de reguliere starttijden.

Verzorgingsposten: Onderweg zijn deelnemers verplicht om hun hond(en) bij alle bemande verzorginsposten een rusttijd te geven.

Deelname leeftijd hond:
– Voor afstanden onder de 10 km dient de hond minimaal 1,5 jaar te zijn.
– Voor afstanden tussen de 10 km en 20 km dient de hond minimaal 2 jaar te zijn.
– Voor afstanden van de 20 km en hoger dient de hond minmaal 2,5 jaar te zijn.

Materiaal – Om prettig en veilig handsfree te kunnen canitrailen is een goed passend harnas/tuig met verende lijn voor de hond en een heupgordel voor de trailer verplicht. Het is verboden om te canitrailen met een slipketting of prikband, omdat dit ten koste gaat van de sportieve respectvolle relatie tussen baas en hond.

Aanlijnen – Tijdens alle evenementen van TRAILRUNNING Europe is het verplicht om de hond aangelijnd te hebben.

Lopen met 2 honden – Indien je met een tweespan loopt dan zorg je ervoor dat de honden met elkaar zijn verbonden door een splitlijn of neklijn, waardoor de spanwijdte maximaal 80 centimter tot 1 meter bedraagt.

Hydratatie – Tijdens de trail zorg je als deelnemer er zelf voor dat je voldoende water bij je hebt om zowel je hond als jezelf tijdens de af te leggen afstand te kunnen hydrateren.

Leave only footprints – Zorg dat dit ook voor je hond geldt.

Wees hoffelijk en geef elkaar de ruimte – Even wat tips voor onderweg:
De cani-deelnemer die wil inhalen en voor wie ruimte gemaakt wordt zegt “ Dank je” of maakt op een andere manier kenbaar dat het gewaardeerd wordt dat de ander hem of haar voor laat gaan.
Als een cani-deelnemer je van achteren nadert, wees dan zo attent om te vragen of hij of zij zou willen passeren en maak vervolgens ruimte om in te kunnen halen. Als je als canitrailer een ander nadert, laat dan weten dat je wil inhalen zodat de ander rechts van het pad kan gaan lopen. Passeer links terwijl je roept “links” en bedank degene voor zijn of haar hoffelijkheid. 
De deelnemer die ingehaald wordt dient ruimte te maken aan de linkerkant en houdt zijn hond kort. Bij mogelijke agressie moet de ingehaalde deelnemer zelfs even stoppen om de inhalende deelnemer niet te hinderen. Ook de inhalende deelnemer moet zijn hond indien nodig kort bij zich houden.

Verantwoordelijkheid bij schade – Deelname geschiedt voor eigen risico, en de hond is altijd de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Zorg dat de veiligheid van jezelf én die van andere deelnemers gewaarborgd wordt.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account