Brabantse Ultra Trail – BUT100

BUT100 Trail Events Ultra Trail

Brabantse Ultra Trail

Op 27 maart 2021 vindt de eerste editie van de Brabantste Ultra Trail (BUT100) plaats. Deze 100km ultra trail bestaat uit 2 lussen. In alle vroegte zullen de deelnemers aan de BUT100 en BUT50 ZUID vertrekken richting de grens van Belgie. Om 13:00u vertrekken de BUT50 NOORD deelnemers, die aansluiten op de 2e ronde van de BUT100. Een nieuw evenement waarbij we te gast zijn bij het Fletcher Jagerhorst Hotel in Leende.

Ontstaan BUT100

De Groote Heide loopt vanaf Geldrop helemaal door in. België… Een uitgestrekt natuurgebied, waar je letterlijk uren kunt lopen zonder iemand tegen te komen. In dit gebied heb ik meer dan 10 jaar getraind. Sommige kennen dit gebied al door deelname aan de Leenderbos Trail of de Groote Heide Trail, daar bezoek je gedeeltes van dit prachtige gebied. Voor deze BUT100 heb ik gekozen voor nieuwe routes, waarbij we veel andere stukken en paden getoond worden. Duizenden kilometers over alle paadjes heb ik gelopen… Zandvlaktes, heide, verschillende bossen, vennetjes en vele bospaden zorgen voor een prachtig spel van afwisseling. De laatste 4 jaar ben ik regelmatig in contact met de beheerders van de gebieden om de dynamiek van noodzakelijk onderhoud nooit in de weg te zitten met de routes. Een voorlopig concept is natuurlijk af, in de laatste week ga ik nog eens kijken of er bijzonderheden zijn die alsnog aangepast dienen te worden en een paar dagen voor het evenement komt de definitieve BUT100 versie in de mailbox binnen bij alle deelnemers.

De (voorlopige) BUT100 route

Dit is hem,… alle paden zijn voorgelopen en de verzorgingsposten zijn bepaald.

Kleinschalig, dus gaaf en persoonlijk

Als partner start en finish locatie hebben we het Fletcher Jagerhorst Hotel, wat midden in het Groote Heide gebied ligt, pal aan de A2. Deelnemers die er een weekendje van maken nemen vrijdags een kamer en duiken na het event de Spa met sauna in om te ontspannen. Zelf zijn we ook op vrijdag al aanwezig om de deelnemers te verwelkomen. Voor liefhebbers van 50km of 100km Ultra Trails is dit een leuk evenement. Nu al hebben we een leuke groep deelnemers bij elkaar en we hebben het aantal gemaximaliseerd op 100 deelnemers maximaal. Ook met de huidige COVID-19 regels is rekening gehouden, we voorkomen groepsvorming en nemen de regels serieus.

Als deze kleinschalige opzet goed ontvangen wordt komt er misschien een zomer-editie… een totaal andere beleving.

Wil je proeven aan dit nieuwe concept.. er zijn nog plaatsen.. of je kiest voor de UHUT100 of de VUT100… allebei volgens hetzelfde concept, een kleinschalige Ultra Trail met inhoud.

Ik zie je graag,

Chris van Beem
chris@trail-running.eu

> Ga naar de Brabantse Ultra Trail (BUT100) voor meer informatie en tickets.

 

 

Wis filter
Filter op categorie
Laden...

Niets gevonden

Deel deze pagina: