Liberation Trail 2023

Blog Trail Events Ultra Trail

The Liberation Trail 2023

Jouw hardloopavontuur en sportieve uitdaging van je leven! De Liberation Trail begint met een proloog en daarna 6 etappes die van de D-Day stranden in Normandië via de Ardennen naar Arnhem gaan. Een meerdaags trailevenement en een eerbetoon aan de mannen en jongens die in 1944 en 1945 voor onze vrijheid hebben gevochten. Zo herinneren we ons waar onze vrijheid vandaan komt.

 

11 t/m 18 juni
Van Normandië tot Arnhem
250km, 6 etappes, 3 landen

Etappes

Na de proloog bezoek je het indrukwekkende US War Cemetry bij Omaha Beach waar de 10.000 witte kruizen staan. Tijdens de eerste twee etappes loop je over de stranden van Omaha beach, Gold beach, Juno beach en Sword beach in Normandië. De geallieerden kwamen hier als eerste aan land tijdens D-day en de deelnemers volgen de oorspronkelijke route van de bevrijders over stranden, paden en door de bossen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig werd gevochten.

De derde en vierde etappe zijn in de Ardennen waar een nachttrail en een uitdagende trail van +/- 30 km op het programma staan. De laatste 2 etappes zijn in Nederland en daar starten de deelnemers vanaf het Joe Mann Memorial om daarna enkele andere plaatsen aan te doen van de operatie Market Garden. Ook volgen de deelnemers verschillende herdenkingsmonumenten van de Tweede Wereldoorlog, denk daarbij aan het Canadese en Britse War Cemetery.

Zo herinneren we ons waar onze vrijheid vandaan komt.

Transport

Indien nodig is er een transport in legervoertuigen van de camping naar het begin van de volgende etappe. Om het vervoer van deelnemers te beperken eindigen de deelnemers meestal op een camping of in de buurt van een camping. Zo wordt de transporttijd na de finish beperkt. Vervoer naar de startlocatie van de Liberation Trail in Normandië is niet inbegrepen, maar kan wel bijgeboekt worden.

Overnachten

Deelnemers overnachten op kampeerplaatsen inclusief douches en toiletten. De douches kunnen ook gebruikt worden om om te kleden. Je slaapt op de camping in een legertent, de legertenten zijn gemengd. De organisatie zorgt voor een bed in de legertent en je dient alleen zelf een slaapzak en kussen mee te nemen. Het vervoer van deze spullen en andere persoonlijke spullen naar de volgende camping wordt gedaan door de organisatie.

Eten

Ontbijt en avondeten is inbegrepen en je hoeft alleen tijdens de etappes voor je eigen eten te zorgen. Elke deelnemer kan in de loop van die dag voor de verzorgingsposten een zakje met zijn persoonlijke eten en drinken inleveren. Bij deze verzorgingsposten voorziet de organisatie alleen water. Het aantal verzorgingsposten is afhankelijk van de lengte van de etappe.

Regels

De algemene regels zijn van toepassing. De hoofdregel is dat je een mededeelnemer helpt als hij/zij hulp nodig heeft. Hoewel de Liberation Trail een herdenkingsrun is, stellen we na elke etappe wel een resultatenlijst op. En we laten het publiceren op DUV-statistiek.

Je bent tijdens elke etappe een normale weggebruiker en moet je aan de verkeersregels houden, het parcours is dan ook niet afgezet voor de deelnemers.

Inschrijven
voor deze unieke
Liberation Trail

Wil jij je inschrijven of meer informatie over de Liberation Trail? Ga dan naar www.liberationtrail.org.

 

 

 

Inbegrepen zit het volgende;

  • Slapen in een legertent
  • Transfers tussen de verschillende stages
  • Ontbijt en avondeten
  • Checkpoints met water en een zakje met je eigen eten/drinken
  • Duffel met je naam erop
  • Bagage vervoer
  • Medische ondersteuning van de organisatie
  • GPS live-tracker
  • Spectaculaire start

Ervaring om nooit te vergeten

Via onderstaande button kun je jezelf aanmelden voor dit prachtige trail avontuur.

Inschrijven Liberation Trail

Programma Liberation Trail

Van 11 tot en met 18 juni 2023, met start in Normandië en finish in Arnhem.

Impressie Liberation Trail

Deel deze pagina: