Rab service centre

Blog Goed om te weten Partners Rab

Het Service Centre van Rab biedt je de kans om je kleding te onderhouden en de levensduur te verlengen. Het is het beste voor de planeet en natuurlijk ook voor je eigen portemonnee.

Een rits kapot? Een klein gaatje? Een mouw gescheurd? of gewoon een goede wasbeurt nodig? Het deskundige team van Rab heeft de vaardigheden om jouw kleding en uitrusting weer in topconditie te brengen. Of dat nu een naadloze oplossing is of een kleurrijke patch-up, een nieuwe ritssluiting of een grondige was- en droogbeurt. Rab herstelt hem snel en probleemloos en stuurt het weer naar je terug, klaar voor het volgende avontuur.

Get More Out of Your Gear

Rab Carirington

Vanaf de dag dat Rab Carirington zijn allereerste slaapzak met de hand naaide is het uitgangspunt van deze pionier geweest: functionele outdoormaterialen en -kleding maken met een lange levensduur. Outdoorproducten zijn niet onverwoestbaar. Maar mócht er iets aan mankeren, dan is dat in veel gevallen wel te repareren.

Rab, koploper in duurzaam ondernemen, heeft daarom onlangs een Service & Repair Centre geopend in Leusden. Hiermee worden gebruikers van producten van Rab en Lowe Alpine aangemoedigd hun kleding en materialen in voorkomende gevallen te laten repareren in plaats van te vervangen.

Gerard Ritter van Equip, de onderneming waartoe Rab en Lowe Alpine behoren: “We weten hoe belangrijk een fijne outdooruitrusting voor onze klanten is. Wij willen er samen met onze eindgebruikers voor zorgen elke uitrusting gedurende de hele bruikbare levensduur in topconditie te houden. En of het nu gaat om vervanging, reiniging of zelfs een totale revisie; hier hebben we het team én de middelen om dat te doen. En het allerbelangrijkste: op deze wijze kunnen we allemaal een steentje bijdragen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen”.

Milieuvriendelijk wassen

Bij zulke service hoort ook een goede wasserette. De twee merken hebben hun wasserettes in de afgelopen jaren geperfectioneerd met steeds milieuvriendelijkere technieken en wasmiddelen. Al met al zijn de was- en reparatieservice van RAB en Lowe Alpine dus een grote stap richting een veel milieuvriendelijkere outdoorindustrie. En dat veel mensen daar graag gebruik van maken, is te merken, want alleen al in het afgelopen jaar werden 7000 items gewassen en honderden spullen gerepareerd.

Daarmee barstte het Engelse servicecenter bijna uit haar voegen en dus is het tijd voor extra filialen. En ook dat is eigenlijk milieuvriendelijker. Want nu hoeft jouw jas niet helemaal naar Engeland voor alleen een kapotte rits, maar kan die veel dichter bij huis gerepareerd worden. En dat scheelt ook weer uitstoot.

Vind hier meer info over het service centre; https://rab.equipment/eu/service-centre

Deel deze pagina: