Verslag Brabantse Kluis Trail – 10.12.2022

Blog Brabantse Kluis Trail Trail Events
Over de auteur
Chris van Beem
Chris is de grondlegger van de Trailrunning Community en is dagelijks actief met de sport trailrunning. Chris is veel in de natuur te vinden en is het liefst onderweg op lange extreme Ultra Trails in de bergen.

Een koude maar prachtige editie

Afgelopen zaterdag hebben we de jaarlijkse Brabantse Kluis Trail georganiseerd. Altijd leuk om een lange goede voorbereiding uiteindelijk draaiend te zien op een koude winterse dag. De zon liet zich weinig zien, de wind was niet aanwezig,… maar de temperatuur schommelde steeds onder nul. Ook leuk,.. want de kou omarmt de natuur als een deken en zorgt voor die prachtige ijzige gloed. Met een extra laagje over de laagjes heb ik op een verzorgingspost meegeholpen om de deelnemers te ondersteunen. Ik heb een topdag gehad.

Gedurende de dag heb wel geteld 1 deelnemer met korte broek en blote benen gezien,.. ik vroeg natuurlijk waarom. Nou,…  kou is slechts een emotie en dat kun je uitzetten.. Ik moest lachen,.. Zelf ben ik bij een trail ook het liefst met blote benen onderweg.. Nu liep ik met mijn vier laagjes terug naar de verzorgingspost, onderweg naar mijn warme thee.. het uitzetten van die emotie lukte niet, want die emotie had ik samen met mijn korte broek thuis gelaten

Mijn eerste trail, smaakt naar meer.

Meer dan 10km kennismaken met trailrunning

Bij de 10km Trail waren er opvallend veel nieuwe traillopers richting de Brabantse Kluis gekomen. Soms kun je dit zien, maar in een praatje vooraf kom je dit zeker te weten.

Vooraf geven we altijd voldoende informatie om je goed voor te bereiden. Je vindt een kaart, de verzorgingspost plekken, een GPX bestand en alle extra informatie die je kan helpen. Sommige nieuwe deelnemers maken voor het eerst kennis met het Trail Events 15% marge concept… Afstanden zijn nooit korter en kunnen maximaal 15-20% afwijken van de opgeven afstand. Ik snap best dat je even moet slikken als je eerste 10km trail iets langer wordt. Na 6km heb je een goede verzorgingspost, maar dan wordt je succes gewenst voor je laatste 6km…

Op 11km ben je bij het de voorkant van het Klooster terug,.. en dan kom je erachter dat de route doorgaat naar de achterkant, door de kloostertuin… en die is best groot,.. zo groot dat je nog zeker een hele kilometer langer mag..

Maar,.. eerlijk is eerlijk.. het is heerlijk als je na die stevige koude 12km tussen de jonge kalfjes aankomst op de binnenplaats waar je warm onthaalt wordt door de Crew en de andere deelnemers.

De praatjes en plaatjes vooraf

Bij iedere trail leggen we vooraf graag even uit wat de bedoeling is. De bijzonderheden worden aangeven en we delen informatie over het gebied. Bij deze editie was het praatje kort… de kou vroeg om beweging.

Normaal maken we startfoto’s, maar daar had niemand zin in.

Ook deze keer zijn er wel foto’s gemaakt onderweg en bij de finish. We verzamelen alle foto’s op onze Trail Pictures website, waar je alle foto’s van onze activiteiten kunt vinden.

>> Trail Pictures – Brabantse Kluis Trail | 10.12.2022

Ik kom hier uit de buurt, maar weer nieuwe paadjes ontdekt.

Trail Pictures - Brabantse Kluis Trail

Alle deelnemers aan de finish

Ondanks de kou hebben we alle deelnemers aan de finish kunnen verwelkomen. Voor ons een perfecte dag. Wij als crew zijn ook onderweg geweest op de paden. Of controleren of ophalen of gewoon zelf lopen.

Alle crewleden zijn in een eigen vorm zelf ook onderweg op de trails, als ze kunnen lopen ze op de dag zelf ook.. gewoon, omdat we graag buiten onderweg zijn en we het liefst zelf ook lopen.

Wat een top dag, mooie route, Top uitgebreide verzorgingsposten kwamen niets te kort.

Nieuwe editie op zaterdag 09.12.2023

Natuurlijk komt de winter-editie van de Brabantse Kluis Trail terug. De 2e zaterdag van december valt dit keer op de 9e dag.

We komen graag terug op deze gastvrije gezellige bourgondische locatie, we zien uit naar 2023.

Tot de volgende keer,

Chris van Beem

Namens Trailrunning
chris@trail-running.eu

 

Deel deze pagina: