Klimmen en Dalen Poles

Klimmen en Dalen Poles

Powered by LEKI
14 januari 2023
Startplaats:
Doorwerth
Kilometers / Hoogtemeters
  • 10 Kilometers
    300 Hoogtemeters

In deze workshop

  • Klim- en daaltechnieken
  • Veiligheid
  • Wat kun je verwachten in de bergen
  • Materiaal keuze
  • Informatie over lopen met Poles / Stokken
  • Handvaten om na de workshop zelf te oefenen

Deze workshop  wordt verzorgt door ervaren (ultra)trailrunners van LEKI, die met grote regelmaat in de bergen te vinden zijn voor het zelf beoefenen van de sport Trailrunning.

 

Workshop Klimmen en Dalen

Klimmen en dalen tijdens je Trail… hoe doe je dat en waar moet je op letten. We gaan voor deze Workshop naar de leuke uitdagende paden op de Stuwwallen bij Doorwerth.

Je krijgt tips en trucs over verschillende manieren van afdalen, klimmen in combinatie met stokken (poles). Tijdens deze workshop kun je verschillende Poles van LEKI gebruiken en je krijgt advies van een (ultra)Trailrunner die opgeleid is door LEKI.

We zijn ongeveer 2-3 uur bezig

Uitdagende paden

Voor deze workshop hebben we speciaal voor de Stuwwallen bij Doorwerth gekozen. Het is een uitdagende omgeving met stevige hoogteverschillen. Een uitstekende plek om advies te krijgen over het gebruik van verschillende technieken bij verschillende klim en daal situaties.

Het wordt een afwisselende workshop waar techniek, oefenen, informatie delen en antwoorden geven op vragen centraal staan. En,.. natuurlijk gaan we lekker onderweg op de single tracks bij de stuwwallen.

 

Klimmen en Dalen

Hoogtemeters tijdens een trailrun is niet bijzonder, zeker als je besluit om een trail te gaan lopen in de Bergen of dichterbij in de Ardennen. Deze workshop is samengesteld door LEKI in samenwerking met ervaren trailrunners, die vele (ultra)trails in de bergen hebben gelopen en nog dagelijks actief zijn als Trailrunner in Nederland.

Je kunt je voorbereiden op hoogtemeters die je tegenkomt in een Trail. Deze workshop gaat je helpen om de basistechnieken van Klimmen en Dalen te leren. Het is een workshop die de techniek behandeld en de deelnemers krijgen tijdens het oefenen direct tips om veilig en vertrouwd een afdaling af te kunnen gaan.

Deze workshop is een van de 15 workshops die we speciaal ontwikkeld hebben om liefhebbers van de sport Trailrunning te ondersteunen bij de avonturen in Nederland en daarbuiten in de Bergen.

Bij deze workshop is Chris van Beem aanwezig namens Trailrunning.

It always seems impossible until it’s done…
Trailrunning en ik:

Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community ben ik trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten. Mede door onze samenwerkingen met partners delen we binnen deze website veel verhalen en praktische informatie over trailrunning. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden.

Het liefst ben ik onderweg met lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van 100+ km brengt me een uitdaging in mijn mentale en fysieke balans. Trailrunning voorziet mij in een gezonde en sportieve levensstijl. Tijdens mijn trails geniet ik van de natuur op zijn best. De mensen die ik ontmoet tijdens mijn trails en de evenementen die ik bezoek zijn echt mijn type mensen…

Een paar van mijn gefinishte races: UTMB, TDS, CCC, UTVV, TOR des Giants (2x), Cappadocia Ultra Trail, ICETRAIL Tarentaise, Lavaredo Ultra Trail (2x), Race to the Stones, Salomon 4-Trails, Bello Gallico, Eiger Ultra Trail, Marathon du Mont Blanc (3x), Trail de Fantomes 50km (5x), BUT100, VUT100, UHUT100, Nature Challenge 1.000km in 30 dagen (3x) In totaal meer dan >200 marathon/ultra trails gefinisht | IRONMAN Oostenrijk

T. : +31 646 616 242
M. chris@trail-running.eu

Deel deze pagina: