Limburg Wine Trail

Limburg Wine Trail

Startplaats:
Slenaken (of andere locatie)
Kilometers / Hoogtemeters
  • 15 kilometers
    120 hoogtemeters

Indien je vaste bezoeker van Trail-running.eu bent is een introductie naar trailrunning overbodig, maar wellicht wel handig om de overige termen van Limburg Wine Trail te ontleden. Limburg spreekt voor zich, dus trailrunning in het prachtige heuvelland. Blijft over de wijn!

Dit kun je verwachten

  • Maximaal 20-25 deelnemers per Wine Trail
  • 4 proefeenheden Limburgse wijn (1 onderweg en 3 na afloop)
  • Plank met lekkere tapas bij de wijn
  • Prachtige route langs wijngaarden (gemiddeld 15km)
  • Uitleg door wijnprofessional over Limburgse wijnen (historie, vinificatie en toekomst)
  • Een mooie locatie waar we de proeverij organiseren, zoals bijvoorbeeld een wijngaard.
  • Attentie van Trailrunning

Kosten 55,00 EUR pp

Wijnprovincie Limburg

Limburg is de wijnprovincie van Nederland, zeker historisch gezien. Kom je in het buitenland in een wijngebied, dan valt direct op dat deze altijd op prachtige plekken liggen. Top ingrediënten om deze hardlopend te ontdekken. In Nederland hebben we deze lappendekens van wijngaarden niet, dus is een trailrunning gids met wijnkennis handig.

Hiermee hebben we duidelijk wat een Limburg Wine Trail is, namelijk een trailrun in Limburg langs en door enkele prachtige wijngaarden. Natuurlijk willen we dan ook de deelnemers aan zo’n trailrun laten proeven van de wijnen die in Limburg worden geproduceerd.

De Wine Trail

Lopen met wijn in de aderen is niet aan te bevelen, dus we zullen na de trailrun afsluiten met een proeverij van 3 Limburgse wijnen en een mooie plank met tapas.

Deze Wine Trail wordt verzorgd door Patrick Franken.

Limburg Wine Trail is een initiatief van Patrick Franken.
Als geboren Limburger, hardloper en wijnspecialist brengt hij deze facetten bij elkaar in unieke events. Enerzijds door het aanbieden van mooie unieke wijnreizen, maar ook gave sportieve wijnevents in het Limburgse heuvelland.

Limburgse Wine Trails

Het idee om Limburgse Wine Trails te organiseren is ontstaan uit het idee om cultuur en sport te verbinden via trailpaden naar de wijngaarden. In het verleden heb ik meerdere trailruns in het buitenland gedaan en zijn menige wijngaarden gepasseerd.
Als wijnspecialist (WSET 3 gecertificeerd wijnbrevet) weet ik veel te vertellen over de wijnbouw en wijnen. Hoe mooi is het dan om meerdere mensen mee op pad te nemen en onze eigen Limburgse wijngaarden te laten ontdekken.

Voor mee informatie over Limburg Wine Trail kun je contact opnemen met Patrick Franken.

Limburg Wine Trails

Limburg Wine
Trails, Taste & Travel
Patrick Franken
Heerlenerweg 20 Sittard
Tel. +31 620976389
Mail. info@limburgwine.nl

Deel deze pagina: