Natte Neuzen Trail – Sint Anthonis

Natte Neuzen Trail – Sint Anthonis

Startplaats:
Natuurpoort - Sint Anthonis
Kilometers / Hoogtemeters
 • 11 Kilometers
  30 Hoogtemeters
 • 17 Kilometers
  40 Hoogtemeters
 • 24 Kilometers
  55 Hoogtemeters

Wat kun je verwachten?

Bij de Natte Neuzen Trail staat jouw hond van het begin tot eind centraal en alles is aangepast op jouw hond. Bij deze Trail mag de hond gewoon “HOND” zijn… en daarom is een Natte Neuzen Trail ook heel anders ingericht dan een reguliere trail waarbij je hond mag aansluiten.

DOGS – ENDURANCE – TRAILS

Deze Natte Neuzen Trail is alleen voor baasjes en hun honden. Wil je zonder hond lopen? Dan kun je meedoen aan een van onze andere Trail Events.

De prachtige routes van de Sint Anthonis Trail

Vele trailrunners zijn al verrast geweest over de enorme diversiteit die dit gebied rijk is. Je wordt meegenomen over single tracks, bospaden, je loopt langs open vlaktes en dwars door de heide.

De 11km trail geeft je een goed beeld van het gebied. Klimmetjes en stuifzand zijn onderdeel van je route. De 17km trail gaat vanaf de 6km een eigen 6km ronde, voor de 24km is dit een 13km ronde. Een prachtige extra lus!

 

Informatie

De Anthonis Trail routes lopen door de Staatsbossen van Sint Anthonis. De start is bij de Natuurpoort aan de rand van de bossen.

Onze partner De Heksenboom is geopend en is een prima plek om wat eerder af te reizen en te genieten van de heerlijke producten.

De routes

Je kunt kiezen uit een 11km, 17km trail of een 24km trail. Alle deelnemers komen bij de verzorgingspost in het midden van de bossen. De 24km vertrekt daar voor een extra lus van 12km en komt voor de 2e keer terug bij dit punt. Voor de 17km is dit een lus van 6km. Daarna loopt iedereen over prachtige single tracks, bijzondere heide en zandpaden terug naar de Natuurpoort.

Start en finish van de trail is bij de parkeerplaats van de Natuurpoort bij de ingang van de bossen van Sint Anthonis. Er is voldoende parkeerplaats voor de deelnemers, maar ga vooral carpoolen. Sint Anthonis ligt maximaal 1 uur 15min van Utrecht, 1 uur 15min van Breda en 45min van Eindhoven.

Er is een mogelijkheid om bij de natuurcamping een plaats te reserveren.

Google Maps

 • Route is volledig uitgezet met pijlen/linten
 • Bevoorrading na 6km, 19km, en bij de finish
 • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje en opvouwbare drinkbak voor je hond

 • Route is volledig uitgezet met pijlen/linten
 • Bevoorrading na 6km, 13km, en bij de finish
 • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje en opvouwbare drinkbak voor je hond

 • Route is volledig uitgezet met pijlen/linten
 • Bevoorrading na 6km en bij de finish
 • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje en opvouwbare drinkbak voor je hond

In samenwerking met Canitrail.NL

Op 28 februari 2016 werd door Dorethea Bil, grondlegger van Canitrail.NL en gepassioneerd (ultra)trailrunner/canitrailer/hardlooptrainer, de eerste Natte Neuzen Trail georganiseerd op de Veluwezoom omdat zij een lange afstand trail miste waarbij het welzijn van de hond als uitgangspunt centraal stond. De Natte Neuzen Trails zijn inmiddels uniek in Nederland en onderscheiden zich in essentie van alle andere Canitrails of Trails in binnen– en buitenland waarbij de hond mag aansluiten.

Het beste van twee werelden, zo garanderen wij een geweldig evenement voor jou en je hond

 

 

 

 

 

 

 

Natte Neuzen Trail | Meer informatie

Meer informatie over deze trail vind je op de website van het evenement. Hier staat bijvoorbeeld omschreven wat onze verwachtingen zijn, hoe we omgaan met gele lint honden, en hoe wij ons inzetten voor een ontspannen start.

 

 

Naar website Natte Neuzen Trail

Deel deze pagina: