Workshop – Ademhaling

Workshop – Ademhaling

Startplaats:
Online
Kilometers / Hoogtemeters
  • Kilometers
    Hoogtemeters

Goed ademen, beter hardlopen

Op een goede manier hardlopen is meer dan alleen kilometers maken en je spieren trainen. Ook de manier waarop je ademt is belangrijk om jouw hardloop prestaties te verbeteren.

Maar wat is een goede ademhaling eigenlijk, en waar begin je? 

In deze interactive online workshop maak je kennis met de basis principes van ademhaling. Daarbij leer je hoe je dankzij een goede efficiënte ademhaling jouw hardloop prestaties verbetert. We bepalen waar je nu staat met een nulmeting. Na afloop heb je voldoende handvaten om het efficiënt gebruiken van je ademhaling zelf toe te passen tijdens je eigen hardlooptrainingen.

Met deze technieken zul je merken dat je hardloop prestaties vooruit gaat en je herstel wordt versnelt

Inhoud van deze online workshop

  • De basisprincipes van ademhaling
  • Nulmeting; waar sta je nu?
  • Op welke manier heeft ademhaling impact op je hardloopprestaties?
  • Handvaten om tijdens je eigen trainingen toe te passen
  • Vraag en antwoord
  • Duur: 1 tot 1,5 uur

Online workshop

Deelnemen aan deze workshop kan vanaf je eigen keukentafel (of bed, of tuinstoel..). Je ontvang toegang tot een interactieve online omgeving waar Sylvia duidelijk zichtbaar en hoorbaar zal zijn. Er is ook voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

Sylvia Keijzer

Met een carriëre van meer dan 25 jaar in het (internationale) bedrijfsleven kwam ik pas echt achter het belang van ademhaling toen ik yoga lerares en ademhalings instructeur werd. Waarom wist ik dit niet eerder?

Ik geniet van rennen en dit doe ik dan ook al sinds mijn studententijd. In 2012 liep ik voor het eerst een halve marathon en nog vele halve en hele marathons volgden.

In 2018 verruil ik het asfalt voor de natuur. Tegen buitenzijn kan niets op. Ik trainde altijd op snelheid en dat veranderde toen ik off-track ging lopen, met meer aandacht en training op ademhaling. Ik loop het liefste in de heuvels en bergen. Afgelopen juni liep ik, ter ere van mijn 50ste verjaardag, 50KM in Andorra (UTMB Andorra). 50km genieten.

Ter info, ik ben:

Tevens rond ik mijn Wim Hof Instructeur training af in Oktober dit jaar.

Hoe beter ik word in mijn ademhaling, hoe beter mijn loop prestaties. Deze kennis deel ik graag met jou.

Deel deze pagina: