fbpx

Gelderse Poort Trail

Aan de oevers van de Waal, ten Noordoosten van Nijmegen ligt de Gelderse Poort. Twintig jaar geleden graasden hier nog koeien; hierna gaf Staatsbosbeheer wind, water en dieren vrij spel. De rivieren vormden duinen en de wilde paarden en runderen boetseerden een mozaïek van graslanden, ruigtes en waterplassen. Deze trail geeft je gegarandeerd natte voeten!

De Gelderse Poort Trail bestaat uit drie afstanden; 10, 30 en 42 km. De tien kilometer loopt langs de zuidoever van de waal, over rivierduinen en door uiterwaarden. De dertig kilometer en marathon-afstand steken de rivier over, om via de noordoever van de rivier langs enkele prachtige natuurgebieden te trekken (oa oude steenfabriek, zandwinning gronden en stranden, uiterwaarden en ooibossen). De routes zijn in samenwerking met de lokale boswachter van Staatsbosbeheer met zorg uit gezet.

Bekijk hier de Racebrief met de laatste informatie.

Racebrief Gelderse Poort Oktober 2018

Adres: De start is bij de Lindenberghaven (de Kaai), onder de Waalbrug in Nijmegen. Parkeren kan bij Parkeergarage Kelfensbos (P3) of op de parkeerplaats voor het Holland Casino (Waalkade 68). Beiden zijn betaald parkeren. De bastij is ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: uitstappen bij Station Nijmegen Lent en lopen (2,5 km, Waalbrug oversteken) of met de bus (14 of 331) uitstappen bij halte Valkhof.

Zaterdag 6 Oktober 2018

Let op: de onderstaande tijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog aangepast worden.

09:00 – 12:00 Afhalen startnummers
10:00 – Start 42 km
11:00 – Start 30 km
12:00 – Start 10 km
Deelnemers hebben tot 18:30 om te finishen

Daginschrijving bij deze trail is mogelijk. Er is wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Let er wel op dat je dit op tijd doet. Daginschrijvingen zijn mogelijk tot 15 minuten voor aanvang van de trail.

Voor aanvang van de start is het startnummer op te halen bij de Bastij, Waalkade 83-84, Nijmegen. De volgende faciliteiten zijn inbegrepen in een deelnamepakket:

 • Uitgepeilde route
 • Twee EHBO posten
 • Drie verzorgingsposten (30 en 42 km)
 • Een verzorgingpost (10 km)
 • Oversteek met pontje (30 en 42 km)

Binnenkort meer informatie!

De Bastei is een museum met bar en vertelt het verhaal van de rivier. U kunt tijdens de trail het natuurgebied ‘de Gelderse Poort’ verkennen, of duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in De Bastei Academie. Beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt!

De locatie aan de Waalkade is daarvoor ideaal: de geschiedenis van de rivier gaat hier terug tot de vorming van het landschap en de vroegste geschiedenis van de stad. De archeologische vondsten bieden een unieke kans om kennis te nemen van de relatie die de stad vanouds heeft met de rivier. Dwaal door de historische straten van de stad en raak het Nijmegen van de 13e eeuw aan!

Een medisch certificaat is bij deze trail niet verplicht. Het is wel aan te raden alleen deel te nemen wanneer je in een uitstekende conditie verkeert.
Voor andere trails kan een medisch certificaat wel verplicht worden gesteld. Je kunt in die gevallen hier een certificaat downloaden.

 • Indien je gebruik maakt van voeding voor onderweg dien je dit bij het ophalen van je startnummer te melden. Wij noteren je startnummer op de verpakking.
 • Voor de 42 km geldt er een tijdslimiet van 8 uur 30 minuten.
 • Voor de 30 km geldt er een tijdslimiet van 8 uur.
 • Voor de 10 km geldt er een tijdslimiet van 3 uur.

Tijdens de trail is het een vereiste dat elke deelnemer de verplichte uitrusting bij zich heeft. Dit kan willekeurig tijdens de wedstrijd gecontroleerd worden. Veiligheid staat immers voorop.

Verplichte uitrusting

 • Wedstrijdnummer (zichtbaar gedragen en eenvoudig te lezen)
 • GSM met opgeladen batterij en werkend gedurende de volledig race (voor buitenlanders met roaming service). Sla het nummer van de racedirector op in je telefoon: +31615546668
 • Een beker! Omdat we zo min mogelijk afval willen produceren vragen wij jullie om een eigen beker mee te nemen.

Diskwalificatie:

 • Parcours afkorten
 • Afval niet in vuilniszakken werpen

Wedstrijdsecretariaat, daginschijvingen, sanitair en EHBO zijn te vinden bij de Bastij, Waalkade 83-84, Nijmegen. De start en finish voor alle afstanden bevindt zich aan het einde van de Lindenberghaven (de Kaai) net voor de brug richting de Ooijpoort.

Ooijbrug. Credits: boswachter Thijmen van Heerde

Wij zetten de GPX route NIET online, we verzorgen de complete route met lintjes en bordjes. 
Bij de 10 kilometer route zit een verzorgingspost inbegrepen (op het 5 km punt).

Wij zetten de GPX route NIET online, we verzorgen de complete route met lintjes en bordjes. 
Bij de 30 kilometer zitten drie verzorgingsposten inbegrepen: op respectievelijk 5, 15 (net voor het pontje) en 24 kilometer. De overtsteek met het pontje zit ook in het deelnamepakket. Daarnaast kent deze afstand twee EHBO posten.

Wij zetten de GPX route NIET online, we verzorgen de complete route met lintjes en bordjes. 
Bij de 42 kilometer zitten drie verzorgingsposten inbegrepen: op respectievelijk 5, 22 (net voor het pontje) en 35,5 kilometer. De overtsteek met het pontje zit ook in het deelnamepakket. Daarnaast kent deze afstand twee EHBO posten.

Bekijk hier de deelnemers op de 10km.

Bekijk hier de deelnemers op de 30km.

Bekijk hier de deelnemers op de 42km.

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account