Trailrunning Reis Andorra

Trailrunning Reis Andorra

Periode 09 - 15 juli 2023
Hotel Nordic - El Tarter Andorra
Minimaal 8 / maximaal 12
Inclusief
 • Begeleiding door Trailrunning Community
 • 6 Overnachtingen
 • 6x Halfpension
 • Kennismaking
€ 1095,- Per deelnemer
Deze reis boeken

Voor wie is deze fantastische reis?

Deze trailrunning reis naar Andorra is voor iedereen die klaar is om in de bergen te gaan rennen en zijn conditie wilt verbeteren op hoogte, zodat jij, na afloop van deze week, goed voorbereid bent voor je trailrun wedstrijd (in de bergen).

We werken met groepen die verschillend zijn in snelheid en ervaring, we gaan ervan uit dat je zo’n 20-30 km in 1 dag kan lopen in Nederland.

Waarom Andorra?

We hebben voor Andorra gekozen omdat hier vele prachtige onontdekte trails zijn, het niet overlopen is, de prijzen redelijk zijn en de eindeloze mogelijkheden die het biedt wat betreft het trainen op hoogte. Dit is tevens één van de redenen, waarom er zoveel wielrenners in Andorra wonen. Daarnaast is het Trailrunnen in Andorra één van de meest favoriete sporten onder de mensen en heerst er een echte Trailrunning cultuur. Ieder dorp heeft gedurende de zomer zijn eigen Trailrun wedstrijd en dit is een grote traditie al sinds vele jaren.

Programma

Op trailrun hoogtestage voor je wedstrijd van aanstaande zomer? Wij verblijven 6 nachten boven op 1.700 meter hoogte en hebben iedere dag een gebalanceerd programma voor je gemaakt.

Je verblijft in een van de beste berghotels in Andorra met Wereldkampioen Sky Running Marc Casal en zijn broer, bronze medaillewinnaar Oscar Casal!

Reis

Inbegrepen: Ontbijt, lunch en diner worden verzorgt door het hotel en/of restaurant. De trailrunning sessies vinden direct vanuit het hotel plaats, zowel vrije trainingen als de begeleiding. Vervoer voor de dagexcursies (2x) is inclusief. Vervoer heen en terugreis is niet inbegrepen.

Vanaf het vliegveld van Barcelona of met de trein vanuit Nederland via Parijs naar L’Hospitalet-près-l’Andorre, of naar TOULOUSE, (vanaf daar gaan er ook bussen naar Andorra), of Barcelona en dan +/-3 uur met de auto of met de bus die vanaf het vliegveld op geregelde tijden gaat. (Andbus, Directbus, Alsa,)

Reisbegeleiding

 • 1x NKBV tochtleiding
 • 1x Trailrunning Trainer
 • Wereldkampioen Skyrunning

Aankomst bij Mountain Hotel Nordic El Tarter, Andorra.

We komen aan in het prachtig gelegen berghotel Nordic, in El Tarter waar we genieten van een welkomstdrankje voor het diner, samen met onze gids en trainers voor de hele week. Nadat iedereen zich heeft voorgesteld, hebben we een briefing van de activiteiten die de volgende dagen op ons wachten. Interview met de eigenaren en tevens Wereldkampioen Skyrunning

Training van Oscar en/of Marc Casal, onderweg delen ze hun trucs en kennis met ons. In de middag lunchen we in het hotel en daarna gaan we dieper in op de aanpak van jouw race. Iedere race is anders en dus ook iedere aanpak voor jouw race is anders, dit doen we met een zeer ervaren internationale Trailrun trainer. We bespreken hoe je jouw trainingen kunnen aanpassen en behandelen we schema’s voor de vele verschillende aspecten van een race zoals; terrein, duur, hoogtes, klimaat, afdalingen,…

Tijd om jouw vragen te stellen en in de na-middag staat er niets op het programma, maar biedt het hotel genoeg faciliteiten om te relaxen in het zwembad, gym, of voor iets anders.

19.30 uur; avondeten

Ochtendtraining met Marc – en/of Oscar Casal

Downhilling-technieken, oriëntatievaardigheden, hoe te handelen met aversies.

Stretchen, douchen, rusten met lunch in het hotel

Middag

Technische training over hardlopen met stokken, ze op de goede manier gebruiken.

Orthopedische sessie, hoe moet ik rennen en wat voor soort hardloopschoenen moet ik kopen? (Orthopedisch)

Vrije tijd

Hoogte Piek Comapedrosa 2.942 m

Natuurlijk kun je Andorra niet verlaten zonder bekroning van onze hoogste top!

Na een goed ontbijt brengt de bus ons naar de vertrekpunt in Arinsal. Met onze trailrunning berggids leren we hoe je het juiste ritme kunt pakken in wisselend terrein. Natuurlijk ook weer met behulp van stokken. Bij de Comapedrosa Refugi genieten we van een kleine pauze voordat we de top gaan beklimmen. Vanaf hier is er een fantastisch uitzicht over het hele land van Andorra en de Pyreneeën. Tijd voor foto’s! Daarna pakken we een circulaire route en dalen we af naar Coll de la Botella in Pal en gaan we terug naar het hotel.

Tijd om te ontspannen, misschien met een duik in het zwembad of lekker bubbelen in de jacuzzi? Mocht je het willen, kun je aan de receptie ook een massage bestellen. (Verschillende prijzen en mogelijkheden.)

Ochtend

De ochtendsessie van vandaag staat in het teken van complementair trainingsmethoden, zoals, wat voor soort training kun je doen bij slecht weer? Wat te doen in de sportschool of op de atletiekbaan en hoe zit het met je mentale gezondheid?

Vrije training/ hardlopen/ lunch in het hotel

Middag

Wat moet ik eten om in topvorm te zijn en te blijven? in goede staat?

We hebben een van de beste diëtisten in Andorra uitgenodigd om uit te leggen hoe je je lichaam het beste kunt voorbereiden voor, tijdens en na trainingen & races.

Alweer je laatste dag in Andorra!

Wij stellen Sightseeing voor met onze tourist guide, genieten van een uitstapje naar de nieuwe Tibetaanse hangbrug, (de langste in Europa), een bezoek aan View point Roc del Quer. We rijden de beruchte Coll d’Ordino onder de wielrenners naar beneden en komen uit in het meest authentieke dorpje in Andorra, Ordino.

Daarna genieten we samen van een traditionele Andorraanse lunch of barbecue in een “Borda” of typisch restaurant in de streek.

Na de lunch maken we kennis met de oude binnenstad van Andorra en bekijken we het kleinste en oudste Parlament van Europa, Casa de la Vall.

Mochten we nog tijd over hebben, dan kunnen we misschien nog wat winkelen of gezellig door de stad wandelen.  (Ik heb even zitten kijken qua tijd, maar Caldea zijn minstens 3 uur en Naturlandia Tobotronc ook, dus alles kan niet en dan kiezen we het beste voor dit dag programma. (Ik zal het in de presentatie nu gelijk bijwerken.)

Vertrek

Terugreis naar Nederland

De prijs van 1.095 euro is voor iedere Trailrunner die op zoek is naar een prachtig trailrunning avontuur in de Bergen van Andorra.

De prijs is inclusief:

 • Begeleiding door: Trailrunning Community – Trainers(s)
 • 6 Overnachtingen op meerpersoonskamer op basis van indeling
 • Ontbijt, lunch en diner
 • De trailrunning sessies vanuit het hotel plaats
 • Vervoer voor de dagexcursies (2x) is inclusief.
 • Kennismaking (datum volgt: Tijdens een door Trail Events georganiseerde trail)

En exclusief:

 • Heen- en terugreis
 • Persoonlijke uitgaven

 

We gaan er van uit dat je bekend bent met de verplichte uitrusting die je nodig hebt tijdens deze reis. Je hebt minimaal de volgende items in je tas zitten.

 • Trailrunning schoenen
 • Racevest, inhoud 8-12 liter
 • Poles (stokken)
 • Schoenen
 • Trailrunning schoenen zijn belangrijk in de Bergen.

Overige uitrusting

Voldoende kleding om de dagen in de bergen te zijn (denk daarbij aan laagjes)

 • Jas water- winddicht en ademend (hardshell) + eventueel een soft shell variant
 • Regenkleding
 • EHBO Setje
 • Reserve trailschoenen
 • Voeding voor onderweg (racevest)
 • Flasks / Hydro packs voor water/sportdrank onderweg (racevest)

Workshops

Voor diegene die zich goed willen voorbereiden adviseren wij om workshops te volgen ter voorbereiding op deze reis. Al onze workshops worden gegeven door trainers en coaches die de sport al jaren beoefenen en veel ervaring hebben bij nationale en internationale (ultra)trails. De onderwerpen van de workshops zijn erg divers, en jij kiest zelf welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met de workshop “Het weer in de Alpen” waarna je je kennis uitbreidt met “Klimmen en Dalen” of “Navigatie op de trails”.

Accommodatie

Overnachten in Hotel Nordic Piscina

Tijdens de reis verblijven we 6 nachten in het prachtig gelegen Nordic Piscina Hotel in het plaatsje El Tarter in Andorra.

Deel deze pagina: