Clinics RUNNING that HILL!

Herken je jezelf hierin?
Nee… wat een eind; die kom ik nooit omhoog..
Help … deze is steil; ik kan m’n benen niet meer bijhouden..

Trailrunning en heuvels
Trailrunning gaat vaak gepaard met het lopen van vele heuvelmeters waardoor je het fysiek en mentaal zwaarder hebt dan op een vlakke weg. Bij het klimmen gaat je hartslag omhoog, je ademhaling wordt oppervlakkig, je benen verzuren en er lijkt maar geen einde aan te komen. En bij het dalen dreig je volledig ongecontroleerd de heuvel af te rollen, kun je nog maar ternauwernood boomstronken en wortels ontwijken en ben je genoodzaakt om uit de race te stappen vanwege knieklachten.

Wat?
Wil je leren hoe je met de juiste techniek eenvoudiger en uitgeruster omhoog gaat en beheerst en zonder gevaar voor blessures aan de knieën naar beneden gaat?
Wij zoeken met veel zorg en aandacht een parcours uit met korte heuvels, lange heuvels, vals plat heuvels en/of steile heuvels om de aangereikte heuveltechnieken op toe te kunnen passen.

Voor wie?
De clinics zijn geschikt voor de startende trailer die wil kennismaken met het trailen van heuvels en de gevorderde trailrunner die z’n heuveltechniek wil verfijnen. Enige vereiste is dat je minimaal 30 minuten achter elkaar kunt hardlopen.

Over Dorethea. 
Dorethea is oprichtster van TrailXperience Veluwezoom en Canitrail NL; organisator van de Klein Zwitserland Trail , Natte Neuzen Trails en 4Parken City Trail; werkzaam als adviseur bij Run2Day Arnhem en fervent ultratrailster in binnen-en buitenland. Woonachtig in Rozendaal aan de voet van de Posbank geeft Dorethea wekelijks trailtrainingen met namen zoals KILL the HILL, TrailXperience Explore en geeft zij naast personal trailtrainingen op maat al geruime tijd de cursus Start2Trailrun in Nationaal Park Veluwezoom. Zij voegt als gecertificeerd Yoga4Runners – en Blackroll-trainster en ChiRunning instructor i.o. flexibiliteit, core stabiliteit en mobiliteit in al haar trainingen toe met als doel: ontspannen, lichtvoetig en blessurevrij hardlopen in de natuur.
Haar motto is: Take Time to Enjoy Your TrailXperience 🙂

Over Ingrid.
Ingrid is oprichtster van De Vrolijke Loper: Trailrunning & Outdoorcoaching. Ultratrailloopster met passie voor de natuur. Ingrid begon De Vrolijke Loper in 2011 als praktijk voor Runningtherapie: een rustige duurloop wordt ingezet om de psychische conditie van cliënten te verbeteren. Effectief bij burn-out, angst, paniek, depressie, vermoeidheid & stress. Naast therapeutisch hardlopen en personal training traint Ingrid een 60-tal atleten van verschillend niveau. Soms on road maar meestal off road. Woonachtig in Leidschendam-Voorburg direct achter de duinen biedt deze omgeving een prachtig decor voor mooie & pittige trailtrainingen. Naast de trainingen organiseert De Vrolijke Loper trailrunweekenden, trailreizen en trailclinics in binnen- en buitenland.

Ingrid is, naast gelicenseerd looptrainer 3, gecertificeerd Sportrustentrainer en Runningtherapeut. Naast de sportieve prestatie staat vooral genieten centraal. Ontspannen hardlopen zonder stress! Haar motto is: Ontdek wat jou beweegt!

Inhoud:

 • Alle clinics hebben onderstaande opbouw om blessures te voorkomen:
 • Warming-up
 • Los maak oefeningen
 • Krachttraining
 • Techniek/ Loopscholing
 • Kern = oefenen looptechniek op parcours
 • Trailrun
 • Cooling down
 • Na afloop sluiten we de clinic gezellig af met een kopje koffie/thee/ sportdrank met iets lekkers en is er voldoende gelegenheid om nog vragen te stellen

Wanneer: 14 oktober 2017
Waar: Parkplatz 3, Meesenhof 5-7, 49545 Tecklenburg, Nordrhein-Westfalen, Deutschland
Tijd: 13:30-16:00 uur
Kosten: €22,50
Inschrijven. 

Data clinics (locaties onder voorbehoud)

 • TRY OUT: 19 augustus (opening trailseizoen) 14:00-16:30 uur– Doorwerth/Oosterbeek
 • 16 september (voorbereiding op Stuwwal Trail?) 14:00-16:30 uur – Doorwerth/Oosterbeek
 • 14 oktober ( voorbereiding op Devils Trail)  13:30 – 16:00– Teutoburgerwoud
 • 18 november (voorbereiding op Voorne’s Duin Trail) 14:00-16:30 uur – Puinduinen/ Kijkduin
 • 16 december 13:30 – 16:00 – Berg en Dal
 • 13 januari 2018 (voorbereiding op Polar Bear Trail) 13:30 -16:00 – Snowworld Zoetermeer
 • 17 februari 2018 (voorbereiding op Trail by the Sea) 13:30-16:00 – Ganzenhoek Wassenaar
 • 24 maart 2018 (voorbereiding op Klein Zwitserland Trail) 13:30-16:00 uur – Beekhuizen Velp
 • 21 april 2018 (voorbereiding op Koning van Spanje Trail)  14:00-16:30 uur – Gulpen
 • 12 mei 2018 (voorbereiding op Veluwezoomtrail) 14:00-16:30 uur– Posbank
 • 23 juni (voorbereiding op Eigertrail)  14:00-16:30 uur – Skiberg Bergschenhoek
 • 21 juli (voorbereiding op Trail delle Orchidee?) 14:00-16:30 uur ??Kootwijk???
Over deze serie clinics

LOCATIE

De clinics worden gegeven op verschillende plaatsen door heel Nederland. Kijk op de agenda wanneer we bij jou in de buurt zijn.

OMGEVING

De omgeving van de clinics betreft de mooiste natuurlijke omgevingen van Nederlands en worden gegeven op onverharde ondergrond.

VORIGE EDITIE

Binnenkort vind je hier video’s en foto’s én reacties van deelnemer van de try-out op 19 augustus!

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account