Onze events, clinics & routes

Staatsbosbeheer foto's-01

Bekijk hieronder onze trails. Deze lijst wordt maandelijks aangevuld met nieuwe, gave trails.

18novAll DayZandenbos Trail 2017- 10kmEvent type:TrailEvent area:Europe, Netherlands, NunspeetAfstand:10,0 km

Het Zandenbos is idyllisch gelegen aan de rand van Nunspeet. Dit gedeelte van de Veluwe omringd door vennen, heide en een prachtig bosgebied zal het decor zijn voor de eerste Zandenbos Trail.

We trappen deze eerste editie af met een 10 en 20 kilometer over een niet al te zwaar parcours. We kunnen nog niet te veel over de route verklappen, maar dat het genieten wordt staat buiten kijf. De 10 kilometer zal ideaal zijn voor de beginnende trailrunner of de wegloper die eens kennis wil maken met het trailrunnen. De 20 kilometer zal echter een uitdagende tocht worden die niet onderschat moet worden.

Dit jaar verwelkomen we jullie nog een keer in het prachtige gebied rond de Brabantse Kluis. Christa en haar man Geert stellen wederom hun prachtige locatie ter beschikking om als start en finish punt te gebruiken.

Net voor dat de winter echt begint gaan we de uitdaging nog een keer aan om in het natuurgebied de Biezen een 10 of 20 kilometer te lopen. Als afsluiting ontvangen we jullie aan de finish met een heerlijke kop erwtensoep om aan te sterken.

De inschrijving gaat open op 1 september. Houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie omtrent de Erwtensoep Trail 2017.

Mei 2018 organiseert TRAILRUNNING Europe in samenwerking met gastlocatie ‘de Brabanste Kluis’ een tweede editie van de Brabantse Kluis Trail. Een trail evenement waarbij deelnemers afstanden van 10 én 20 kilometer kunnen lopen. Meer informatie over de startlocatie vind je hier. 

Beide afstanden lopen door natuurgebied ‘de Biezen’. Een van de mooiste natuur gebieden in omgeving Laarbeek, en in beheer van Staatsbosbeheer. De Biezen ligt in de Peel en is een natuurgebied met bos, graslanden en enkele akkers. De Peel was vroeger zelfs een hoogveen gebied en was als moerasgebied dus nauwelijks toegankelijk. Aan de randen van de Peel bestond het landschap meer uit heidevelden met hier en daar een bosje. Meer informatie.

Staatsbosbeheer foto's-03

‘Vak’ specifieke clinics met oog voor de natuur in gebieden van Staatsbosbeheer.

In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseren wij clinics in gebied van Staatsbosbeheer. Op dit moment zijn we hard aan het werk om deze clinics voor jullie te ontwikkelen. Houd deze pagina dus goed in de gaten, want er komt veel leuks aan!

Staatsbosbeheer foto's-02

Download hieronder verschillende routes in gebied van staatsbosbeheer.

Download GPX bestand

Dit unieke gebied leent zich uitermate goed voor ons trail runners. Door de diversiteit in het gebied en de te maken hoogtemeters is dit een uniek stukje natuur in Nederland. Ideaal voor de zwaardere trainingen.

Flora en fauna

Een bezoek aan Hollands Duin is ook buiten de zomer een waar genoegen. In het voorjaar keren de nachtegaal en de roodborsttapuit terug uit het zuiden. De laatste zit graag boven op een paaltje of struik. De temperatuur loopt in de duinen snel op. De kleine veldkers en de vroegeling bloeien daarom al in maart. Duinviooltjes, reigersbekken, bitterkruid en zandzeggen kunnen goed tegen de warmte en bloeien hier volop. In de herfst draagt de duindoorn zijn opvallende bessen. Ook het mos ligt er dan prachtig bij. En ’s winters is het vooral de stilte die het gebied zo aantrekkelijk maakt.

Woestijnklimaat

Op de zanderige zuidhellingen kan de temperatuur ‘s zomers tot boven de 60˚C oplopen. Wie een rauw ei in het mulle zand ingraaft, kan dat er na twintig minuten gekookt uithalen. De planten in het Hollands Duin moeten goed tegen hitte kunnen, maar ook tegen kou. Want net als in de woestijn daalt de temperatuur ‘s nachts drastisch. Op een heldere zomernacht kan het vijf graden vriezen.

Beheerder Tim Fransen over het Hollands Duin

“Het mooiste deel vind ik de Coepelduynen met zijn zandverstuiving. Daar kun je nog zien hoe de duinen ooit ontstaan zijn: door een samenspel van zand en wind. Er groeit bremraap, hondskruid, nachtsilene en ogentroost. Ik kom er vaak een ree of vos tegen.”

Download GPX bestand

Een verassend stukje natuur in het midden van ons land. Deze korte maar zeer pittige route is ideaal om even die hoogtemeters te trainen. Door de diversiteit van deze korte tocht zit hier alles in om even die snelle training af te werken. 

Austerlitz was ooit deel van een groot heidegebied tussen Zeist en Amersfoort. In 1804 bouwde een garnizoen van het Franse leger hier Kamp Zeist. Voor omwonenden was het de eerste recreatieve voorziening in de natuur: soldaatjes kijken op het exercitieterrein. De tweede volgde al snel: de Pyramide van Austerlitz, een aarden piramide van 36 meter hoog ter herinnering aan de Franse overheersing van Nederland.

Austerlitz is vernoemd naar de plaats in voormalig Tsjechoslowakije waar Napoleons leger de Oostenrijkse en Russische troepen versloeg. Na het vertrek van de Fransen werd het gebied ontgonnen en bebost met dennen, sparren, eiken en beuken. Rijke ondernemers uit de steden lieten er landhuizen bouwen en tuinen en parken aanleggen. Die zijn grotendeels verdwenen, maar de oude beukenlanen geven het landschap nog steeds een vleugje Franse chique.

Download GPX bestand

De Strabrechtse heide is een typisch heide gebied in het zuiden van Nederland. Een flinke training met een sterk aantal single tracks door dit prachtige gebied maken het de ultieme ontspannen duurtraining.

De Strabrechtse Heide in Heeze. Op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waar. Rond de vennen – het Beuven is het grootste ven van Nederland! – groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw. Ga eens door de knieën om deze en andere mooie bloeiers te bewonderen. Grote kans dat je ook een van de vele libellensoorten ziet – bij de vennetjes wemelt het ervan -, een heikikker of misschien zelfs een rugstreeppad.

Neem contact op

Verzenden..

© 2017 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account