fbpx

Trainer Cor van Disseldorp

 

 

Neem contact op met Cor

Stuur deze trainer hieronder een bericht en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Dit is de persoonlijke pagina van Cor van Disseldorp.

Trainer van TRAILRUNNING Europe. Cor verzorgt verschillende trainingen voor groepen trailrunners, Hij is vaste begeleider van Start2Ultra en Start2Trail

Cor is trainer van TRAILRUNNING Europe. Hij is vaste begeleider van alle Start2Ultra trajecten en ook actief bij Start2Trail. Cor is officieel Trailrun Trainer (accreditatie via Atletiekunie Nederland)

Wie is Cor en wat betekent trailrunning voor hem?

Wat maakt trailrunnen voor jou bijzonder? Waarom is dit jouw sport?
Trailrunning is voor mij de perfecte combinatie tussen lekker actief bezig zijn en genieten van de natuur. Daarnaast hecht ik heel veel waarde aan het sfeertje rondom Trailen. Of is het misschien wel een cult?

Het gaat er voor mij om dat het vooral leuk moet zijn, niet ontzettend competitief. Het helpt me verder ook rust in mijn hoofd te krijgen, hoe kun je nu beter aarden dan met je voeten ook echt in de klei te gaan staan?

Welke (ultra)trails heb je gelopen (De meest memorabele)
Ik heb inmiddels al best een hoop trails gelopen. De Mont Ventoux blijft voor mij een mythische berg, en daar op trailen was echt fantastisch. Als memorabel is de 6 uur van Stein was ook een briljante belevenis. Het was voor mij een test om te zien wat 6 uur (in een rondje) hardlopen mentaal met me zou doen, en dat was een ware belevenis.

Verder blijf ik me verbazen over alle natuurschoon in Nederland. In die zin is elke trail memorabel.

 

Heb je een favoriete loopafstand?
Voor een halve kan je me ‘s nachts wel wakker maken. Dat is voor mij echt een heel comfortabele afstand. Maar aangezien ik ook vaste begeleider ben van onze Start2Ultra groepen moet ik nu wel 50km zeggen natuurlijk. 🙂

Wat is je motivatie om trainer te worden?
Ik ben zelf al heel mijn werkende leven actief als trainer, maar dan op het gebied van Persoonlijk Leiderschap, Communicatie en Teams. Toen ik de mogelijkheid kreeg om mee te doen aan de allereerste opleiding tot Trailrun Trainer in Nederland (Georganiseerd door hardlooptrainersnederland en erkent door de atletiek unie) stond ik te stuiteren. Het was een kans die ik natuurlijk met beide handen (en voeten) aangreep!

Ik hoop mensen vooral mee te kunnen nemen in de wereld van het Trailrunnen. Een wereld waar het naast hardlopen vooral gaat om genieten, beleven en ervaren. Uiteraard wil ik mensen goed en doordacht begeleiden en iedereen comfortabel een afstand laten lopen.

Heb je een specialisme op het gebied van lopen?
Zelf ben ik heel groot aanhanger van lopen in heel lage hartslagzones. Dus kalm aan, en gewoon doorhobbelen. Het is verbazingwekkend wat dat doet met je uithoudingsvermogen. Ook kan ik run/walk, dus het afwisselen van hardlopen met wandelen volgens schema, van harte aanbevelen.

En echt specialisme heb ik niet, of het moet genieten zijn.

Waarom zou jij anderen aanbevelen om deel te nemen aan deze cursus?
Of je nu wil beginnen of al wat gevorderd bent, of zelfs al denkt aan een Ultra. Het is altijd waardevol als iemand vanaf de zijlijn eens meekijkt hoe je het doet. Of dat nu om mentale zaken gaat, of je stijl van lopen. Het is net als op school, je kunt best veel zelf leren maar het is maar wat fijn als de Juf er af en toe is om je wat te helpen, te sturen of te motiveren. Daarbij is het in de “klas” ook vaak heel gezellig en leer je een hoop van de anderen. 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account