fbpx

 

 

Neem contact op met Dorethea

Stuur deze trainer hieronder een bericht en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Dit is de persoonlijke pagina van Dorethea Bil.

Trainer van TRAILRUNNING Europe. Dorethea verzorgt verschillende trainingen voor groepen trailrunners.

Sinds kort is Dorethea trainer van TRAILRUNNING Europe. Zij zal verschillende trainingen verzorgen voor verschillende groepen trailrunners.

Wie is Dorethea en wat betekent trailrunning voor haar?

Wat maakt trailrunnen voor jou bijzonder? Waarom is dit jouw sport?
Trailrunning staat voor mij gelijk aan ontspannen zwerven door de natuur; het liefst de hele dag. In een maatschappij waarin we veel moeten, en vooral veel moeten presteren, geeft trailrunning wat mij betreft de mogelijkheid om mentaal, fysiek en emotioneel weer tot jezelf te kunnen komen.
Trailrunning is daarbij ook mezelf verrassen door zonder vooropgezet doel, zonder vooropgezet aantal kilometers te hardlopen in een voor mij bekende of onbekende omgeving.
Trailrunning is spelen voor volwassenen; huppelend de heuvel af sprinten, heuvel op lopend genieten van de omgeving, dwars door de plassen en modder stampen en avonturen beleven in de eindeloze wirwar van singletracks in een omgeving waar ieder seizoen de kleuren en geuren weer ander zijn en waar ik op ieder moment oog in oog kan staan met een hert of wild zwijn.
Mijn motto is dan ook: Take Time to Enjoy your TrailXperience!

Welke (ultra)trails heb je gelopen (De meest memorabele)
Poort naar het Heuvelland Trail
– M’n eerste kennismaking met trailrunning in Nederland die ik toen nog op gewone weg hardloopschoenen liep…Dat was lachen gieren brullen, want op sommige natte stukken was het twee stappen omhoog en drie stappen omlaag glijden J Bij de verzorgingspost was het een memorabel eet-festijn…dit smaakte naar meer!

Ultimate Trail Challenge Lake District (GB) – M’n eerste buitenlandse ultratrail in een omgeving waar ik al m’n hele leven ooit naar toe wilde. Na 62 km genieten en diverse mentale en emotionele ups en downs later zag ik ineens de finish voor me.
Mijn eerste gedachte: Ben ik er nu al?
Mijn eerste gevoel: Teleurstelling dat het voorbij was.

Hoga Kusten Ultra Trail (Zweden) –  Kies ik voor het aantal kilometers of kies ik voor de omgeving? Dikke twijfels…ga ik voor de 90km Ultravasan (over bestaand ski-race-parcours, vrij vlak, 57km door de bossen/9km verhard) of 43 km Hoga Kusten Trail (technisch, veel hoogtemeters, een combi van hoge bergen/ oude bossen en zeekust in Skuleskogen National Park). Ineens realiseerde ik me weer dat trailrunning voor mij niet gaat over steeds verder willen gaan, maar om het zwerven door de mooie natuur. Tja en dan val ik als een blok voor een monumentaal gebied dat onderdeel is van het Werelderfgoed Höga Kusten!

Heb je een favoriete loopafstand?
Een favoriete loopafstand heb ik niet…want het doel is voor mij niet de afstand. Elke afstand is goed, mits ik maar buiten kan trailen in een mooi natuurgebied.

Wat is je motivatie om trainer te worden?
Om ontspannen en blessurevrij te kunnen trailen helpt een goede basis-techniek je op de momenten dat het onderweg moeilijk wordt door een technisch lastige ondergrond of door vermoeidheid. Bij trailrunning anticipeer je continu op de verschillende ondergronden en interne/externe omstandigheden en dat vraagt ten eerste goed kunnen luisteren naar wat je lichaam aangeeft en ten tweede weten wat je hieraan zou kunnen doen.
Als trainer kan ik trailers faciliteren en laten ervaren wat er op bepaalde momenten tijdens een trail fysiek, emotioneel of mentaal met je kan gebeuren. Vervolgens laat ik ze experimenteren met het toepassen van diverse technieken die je op deze momenten zou kunnen inzetten. Dankzij deze nieuwe ervaringen en mijn uitnodiging om ermee te experimenteren ontdekken trailers wat bij hem of haar past en wat niet.
Het zelf-lerend vermogen door eigen ervaring wordt door mijn manier van trainen aangesproken en is m.i. belangrijk om in te kunnen zetten tijdens de trails die je gaat lopen.

Heb je een specialisme op het gebied van lopen?
Door een juiste balans tussen ontspannen en aanspannen tijdens mijn trail-inspanning loop ik energie-zuinig en blessurevrij en hoop ik nog tot mijn 100ste jaar op de trails te kunnen zwerven. Mijn specialiteit is door het toepassen van de basis-technieken van chi-running in combinatie met yoga4runners lichtvoetig en in balans kunnen hardlopen (dartelen) over de trails.
Tijdens mijn trainingen en vooral de “Kill the Hills” kennen deelnemers inmiddels mijn beruchte ‘Dorethea’-paadjes en weten ze dat er altijd ergens een ‘toetje’ te verwachten is.

Waarom zou jij anderen aanbevelen om deel te nemen aan deze cursus?
Kunnen ‘spelen’ op de trails vraagt een technische basis van waaruit je kunt spelen. 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account