fbpx

Trainer Geraldine Beckers

 

 

Neem contact op met Geraldine

Stuur deze trainer hieronder een bericht en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Dit is de persoonlijke pagina van Geraldine Beckers.

Trainer van TRAILRUNNING Europe. Geraldine verzorgt verschillende trainingen voor groepen trailrunners, Zij is vaste begeleider van Start2Ultra en Start2Trail

Sinds enige tijd is Geraldine trainster van TRAILRUNNING Europe. Zij begeleid Start2Trail trajecten is ook actief bij Start2Ultra.

Wie is Geraldine en wat betekent trailrunning voor haar?

Wat maakt trailrunnen voor jou bijzonder? Waarom is dit jouw sport?
Trailrunnen is de eerste running sport die mijn aandacht heeft vastgehouden. De combinatie van de natuur, het buiten zijn, de prachtige plekken, het eigen tempo en doelen en het stuk mindset wat naast prestaties een belangrijke rol speelt, maken dat ik mij er thuis voel. Ook al loop ik niet de grootste afstanden, ik doe het met veel plezier en passie en vooral heel belangrijk, ik geniet. Of het nu tijdens een prachtige tocht is, of bij een wedstrijdje van het finish-biertje of de relaxte sfeer.

Welke (ultra)trails heb je gelopen (De meest memorabele)
Mijn eerste trail was de Brabantse Kluis, de eerste trail die Trail Running Europe organiseerde. Ik startte vooral om mijn partner ‘te bewijzen’ dat dit echt ‘a bridge too far’ voor mij als beginnend hardloopster zou gaan zijn. We liepen inmiddels iets meer dan een jaar samen en mijn doel was 5 km kunnen rennen. Dat had ik na een half jaar behaald en toen liepen we nog wel eens wat bijzondere wedstrijdjes. Omdat we dichtbij het bos wonen en daar rennen, had hij het trailrunnen ontdekt. De Koning van Spanje was zijn eerste trail en ik ging mee. De sfeer sprak mij direct aan. De mensen, het sociale, de prestaties, de persoonlijke doelen die behaald werden, maar ook het niet opscheppen er over, iedereen op zijn manier in zijn of haar waarde latend, ik genoot! En zo stond ik dus amper 2 weken daarna aan de start van de Brabantse Kluis. Wel eens 10 km gelopen, maar zeker nog niet ‘mijn comfortabele afstand’ begon ik aan een trail die uiteindelijk 12,5 km was. Maar wat een overwinning voelde ik! Memorabel was vooral het behalen van de prestatie, maar zeker ook de ontzettend sociale en fijne coaching die ik onderweg kreeg van Joke. Zo motiverend! Inmiddels ren ik bijna iedere maand wel een trailwedstrijdje en langzaamaan wordt mijn afstand ook steeds groter. Gaaf, want zo kun je meer ontdekken.

Heb je een favoriete loopafstand?
Mijn comfortabele afstand is de 7-8 km. Die ren ik in 1 uur. Ik kan die eigenlijk iedere dag rennen, zeker als ik deze in hartslagzone 1 loop. Dan voelt het echt heel comfortabel. Ik probeer 3x per week te rennen en dan variërend tussen een snellere 6 en een langzame 10 of 12. Meestal is mijn lange duurloop 2 uur en afhankelijk van het parcours hoort daar dan een afstand bij J.

Wat is je motivatie om trainer te worden?
Mijn motivatie is mijn eigen ervaring. Jarenlang was ik allesbehalve sportief, het ene hardloopprogramma na het andere versleet ik en ik heb ook echt veel apps geprobeerd. Toch miste ik de intrinsieke motivatie om door te gaan. Ook vond ik vaak dat die schema’s te snel gingen en haakte ik af doordat het niet lukte, mijn motivatie wegebde en ik dacht dat ik vast de enige was die het niet kon volhouden. Een gesprek met een collega die na een zware ziekte herstellende was en mij toevertrouwde ook met zo’n app ooit gestart te zijn, maar zich nooit gek had laten maken over het tempo en gewoon haar eigen weg hierin had gevolgd, trok mij over de streep. Door 3x per week 5 km te wandelen, een uur dus zegmaar, en tijdens die wandelingen mijn hardloopprogramma te volgen, combineerde ik beiden. Samen met het eigen tempo van het schema volgen, waren het voor mij de succesvolle ingrediënten om 17 kilo af te vallen en om het vol te houden en binnen 6 maanden 5 km te kunnen hardlopen. Ik denk dat mijn persoonlijke ervaring en realistische doelen anderen kunnen motiveren het ook te gaan doen. Ik ben geen top trailer, maar ik sta wel dicht bij beginnend trailers en dat kan voor mensen comfortabel en veilig voelen. Anderen inspireren en laten zien dat iedereen het kan leren, zijn mijn drijfveren.

Heb je een specialisme op het gebied van lopen?
Mijn specialisme is vooral het helpen van starters met hun eerste doelen. Mensen kennis laten maken met het trailrunnen en op weg helpen. Beginnen en opbouwen naar de eerste 5 km of 10 km.

Waarom zou jij anderen aanbevelen om deel te nemen aan deze cursus?
Ik heb de overtuiging dat het voor iedereen goed is om meer te bewegen en naar buiten te gaan. Ik zou graag mensen willen laten zien dat ook echt iedereen dit kan, Start2Trail is laagdrempelig, veilig en leuk. Mensen kunnen in een groep en voor een deel zelfstandig, samen de eerste stappen zetten in de wereld van Trailrunnen. Gewoon doen, naar buiten en genieten. Dat is voor mij ook trailrunnen. Als je na Start2Trail verder wilt, zijn er genoeg goede trainers om je verder te helpen bij het behalen van je persoonlijke doelen!

 

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account