fbpx

Trainer Rachel Snijder

Neem contact op met Rachel

Stuur deze trainer hieronder een bericht en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Dit is de persoonlijke pagina van Rachel Snijder.

Trainer van TRAILRUNNING Europe. Rachel verzorgt verschillende trainingen voor groepen trailrunners.

Wie is Rachel Snijder en wat betekent trailrunning voor haar?

Wat maakt trailrunnen voor jou bijzonder? Waarom is dit jouw sport?
Trailrunnen is eigenlijk iets wat ik al jaren doe, maar in de laatste jaren heeft het meer deze naam gekregen, omdat het bekender wordt. Voor mij was het altijd al lekker draven in het bos en de meest uitdagende paadjes zoeken die af en toe onbegaanbaar zijn. Vanaf mijn 19e, ik was een junior toen ik ben begonnen bij Atletiekvereniging De Gemzen, te Heerde. Rennen deed ik eigenlijk al veel langer, maar ik kwam nooit verder dan 5 km en ik wist dat er heel wat te sleutelen was aan mijn loophouding en -techniek. Mijn moeder verklaarde mij voor gek wanneer ik ‘s nachts mijn sportschoenen aandeed en het huis uit rende voor een rondje door de nacht. Ik had last van onrustige benen en dit was af en toe zo erg, dat ik er werkelijk niet van kon slapen. Pas wanneer mijn benen doodop waren van een rondje rennen, kon ik ook slapen.

Goed, ik had De Gemzen gevonden en mijn nachtelijke runs hielden op, aangezien ik 3 keer in de week trainde; 2 keer op de baan en 1 keer met de hardloopgroep Gemzen Hattem.

Na alle korte nummers en andere disciplines geprobeerd te hebben, kwamen mijn trainer en ik tot dezelfde conclusie: een langere afstand is voor mij nodig. 5 km is het minimum en de crosscompetitie was mijn winteronderdeel.  Zo ging ik ook wegwedstrijden rennen, 5km, 10km, 15km, halve marathons. Dit vond ik erg leuk, maar in mijn vrije tijd bleef ik trainen in het bos. Totdat ik een paar jaar geleden een oproep in de krant zag staan: SummerTrail Marathon van Kootwijkerzand trailen naar de Schaapskooi in Heerde. Ik schreef me direct in en toen moest ik serieus gaan trainen. Als ik dit kon, dan kon ik alles… en zo geschiede…

Het kunnen rennen is een voorrecht, ik ben trots op mijn gezonde benen die ik tot het uiterste kan brengen in mijn favoriete sport. Ik geniet van de natuur, de vrijheid, het dwalen en verdwalen in prachtige bossen, over schitterende landschappen en met wat geluk zien we wilde dieren die je in beroering brengen. Het zwoegen naar de top van een berg is het dubbel en dwars waard als een adembenemende uitzicht de beloning is.

Welke (ultra)trails heb je gelopen (De meest memorabele)
Vorig jaar heb ik mijn, tot nu toe, mooiste trail gerend in Zwitserland, de Eiger 35K. Wat was dat prachtig. Dit smaakt echt naar meer. Het buitenland en alle mooie onbekende paadjes lonken mij, ik droom er zelfs over. Zo train ik in Nederland door veel trails groot en klein te rennen. Met de MudSweatTrail-groep ga ik ook dit jaar weer mee naar Zwitserland om dit keer de 51K te mogen rennen.

Wat is je motivatie om trainer te worden?
Graag deel ik mijn kennis en ervaringen met jullie allemaal. Ook ben ik erg benieuwd naar jullie verhalen, want ik ben ervan overtuigd dat ik ook nog van jullie kan leren.

Ga een keer mee…, ik daag je uit!

De trails van Rachel

Trailevent Aantal km Datum
Wisenttrail Apeldoorn 34 3 september 2017
Trailtour Ahrtal (DUI) 20 22 oktober ‘17
Scott Xtrails Houffatrail 4-20-25 of 4-20-50 27-28 januari 2018

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account