fbpx

Groote Heide Trail

Met een start vanuit Geldrop wordt je meegenomen over de mooiste paadjes van de Groote Heide. De trail blijft in het gebied tussen Geldrop, Valkenswaard, Leende en Heeze. De routes grenzen aan de Leenderbos Trail en de Strabrechtse Trail. Een zeer afwisselende route met vennetjes, bos en zandpaden, heide en bossen en vooral veel single tracks.

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

De Groote Heide

Leenderheide

De Leenderheide is een bijzonder fraai gebied dat aan vrijwel alle kanten door andere natuurgebieden wordt omsloten. Het is echter deels van zijn omgeving afgesneden door autosnelwegen. Om dieren de gelegenheid te geven deze barrières te nemen zijn ecoducten aangelegd. Wandelaars en fietsers hebben de beschikking over drie viaducten. De Leenderheide is 333 hectare goot en ligt op het grondgebied van de gemeenten Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo. Het is in beheer bij Brabants Landschap. De heide wordt hier en daar afgewisseld door kleine bosjes met dennen en (soms) vliegdennen. Rond de vennen groeien onder andere klokjesgentiaan en kleine zonnedauw.

Valkenshorst

Indrukwekkend en bijzonder in dit mooie gebied zijn de enorme vis(kweek)vijvers die sinds 1900 in het dal van de Tongelreep zijn uitgegraven. Een  initiatief van de baron van Tuyll van Serooskerken van Heeze, later voortgezet door de Heidemij. Ook het uitgestrekte natuurlijke Greveschutven werd als visvijver ingericht. De vijvers staan weliswaar met elkaar in verbinding maar zijn gescheiden door dijkjes en sluisjes. Vanwege de grote natuurwaardes en de kwetsbaarheid daarvan zijn grote delen van het gebied afgesloten voor publiek.

>> Ga naar de website van de Groote Heide voor meer informatie over dit gebied

De 10, 20 en 28km routes zijn uitgezet met pijlen, de langere afstanden worden op GPX gelopen. De definitieve routes worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?