fbpx

Leenderbos Trail

De Leenderbos Trail routes zijn samengesteld door Chris van Beem. Door veel te trainen in dit gebied en in nauwe samenwerking met de boswachter Erik Schram is er rekening gehouden met de bewoners en gebruikers van het gebied. Een eindeloos natuurgebied, met vele single tracks, zandpaden, heidepaden en afwisselende bospaden. Laat je verrassen door de schoonheid van dit gebied, de lengte van de verschillende routes bieden voor iedereen een mogelijkheid. We organiseren een zomer en een wintereditie, twee verschillende werelden in dezelfde omgeving.

Het Leenderbos

Tot 1930 lag in boswachterij Leenderbos een uitgestrekt gebied met heide en zandverstuivingen. De heide was niet meer rendabel voor de landbouw en het gebied verwaarloosde. Staatsbosbeheer kocht het aan en plantte in het kader van de werkverschaffing bossen aan. Het Leenderbos was een typisch productiebos, zoals ze ook elders in Nederland werden aangelegd.

Inmiddels heeft het Leenderbos niet meer dezelfde functie als in de crisisjaren. Weliswaar ‘levert’ het bos jaarlijks 6000 kuub hout, recreatie en natuurwaarden zijn nu minstens zo belangrijk. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijk voor verschillende diersoorten.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Erik Schram. Samen met Erik hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.

Boswachter Erik Schram

De routes tot 30km zijn uitgezet met pijlen. Alle route-afstanden boven de 30km kunnen op GPX-bestand gelopen worden. De definitieve routes worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

      

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

or    

Gegevens vergeten?

or

Create Account