fbpx

Schadijkse Trail

De Schadijkse Bossen zijn sinds 2006 volop in ontwikkeling. De drie verschillende afstanden gaan door het gebied dat door Staatsbosbeheer teruggebracht wordt in de originele staat; stuifduinen met heide. Dit gebied wordt begrazen door schapen en geiten, om het open te houden en de heide allerlei kansen te geven om te ontwikkelen. Het gebied is bijna on-Nederlands door allerlei hoogteverschillen. Het gedeelte veengebied is adembenemend mooi vanwege de haast moeras achtige sfeer die er heerst.

Deelnemers kunnen gebruik maken van een Natuur kampeer gelegenheid. Van deze optie kun je gebruik maken bij het bestellen van je ticket Schadijkse Trail.

We doneren een gedeelte van de opbrengst aan Staatsbosbeheer, zo zorgen we samen voor dit unieke gebied.

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

Schadijkse bossen

Vroeger lagen hier uitgestrekte heidevelden, waar boeren plaggen staken om mest van te maken. De akkers hoogden zich door de bemesting op, en door het ‘afplaggen’ van de heide ontstonden er grote zandverstuivingen.
Aan het eind van de 19e eeuw werd het stuifzand vastgelegd door bebossing met grove dennen. Heidevelden werden omgevormd tot landbouwgebieden. Rond 1970 is weer een groot aantal agrarische gronden beplant: de basis voor de huidige Schadijkse bossen.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Ralf van Bree. Samen met Ralf en zijn collega’s hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.

Beide routes zijn uitgezet met pijlen. De definitieve routes worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?