fbpx

Amerongse Berg Trail

De bossen rond de Amerongse Berg zijn bijzonder. Met de kenmerkende Eenzame Eik en de oude bomen ervaren we de historie en veelzijdigheid van deze bossen. Een natuurgebied waar je vele hoogtemeters kunt lopen. Vele single tracks, bosbaden en zelfs afgewisseld door stukken heide. Een prachtig stuk natuur midden op de Utrechtse Heuvelrug. De routes zijn afgestemd met de beheerders van het gebied. Een uitdagend gebied waarbij je kuiten op de proef  worden gesteld. We organiseren een zomer en een wintereditie, twee verschillende werelden in dezelfde omgeving.

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

Foto’s editie 17-09-2019

Er zijn meer dan 1100 foto’s gemaakt tijdens dit evenement. Alle foto’s zijn te bekijken en foto’s zijn eenvoudig te bestellen en te downloaden op origineel formaat.

Ga naar alle foto's

Amerongse bos

Het Amerongse bos in het oosten en het Zuylensteinse bos in het westen ademen nog steeds de sfeer van oude landgoederen. Bossen met eeuwenoude bomen worden doorsneden door lange beuken- en eikenlanen. De bomen zitten vol holen en gaten waarin boommarters, spechten en vleermuizen huizen.

Amerongse Bovenpolder

De Amerongse Bovenpolder wordt van oost naar west doorsneden door een oude rivierloop, de Hank. Staatsbosbeheer beheert het westelijke deel van de uiterwaarden tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede, een gebied met zeer waardevolle glanshaverhooilanden. Deze bloemrijke graslanden zijn in Nederland schaars. Dit deel van de uiterwaard loopt door tot aan de Maurikse stuw. Tussen de hooilanden vindt men oude perceelscheidingen met meidoorns, die in het najaar massaal bezocht worden door zaadetende vogels, zoals koperwiek en kramsvogel.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Corien Koreman. Samen met Corien hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.


Boswachter
Corien Koreman
 

Zowel de 10 als de 20km routes zijn uitgezet met pijlen. De definitieve routes worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

 

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?