fbpx

Brabantse Kluis Trail

Wat een verrassend gaaf natuurgebied! We hebben als startlocatie de Herberg de Brabantse Kluis en je wordt als deelnemer meegenomen over een speelse route via de Mortel naar de achtergelegen bossen en velden. De routes zijn afgestemd met de beheerders van het gebied. Een uitdagend gebied waarbij je kuiten op de proef  worden gesteld. We organiseren een zomer en een wintereditie, twee verschillende werelden in dezelfde omgeving.

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

Bestellen van foto’s

Alle foto’s zijn voor een kleine vergoeding in een origineel formaat te bestellen. Ga naar het overzicht en kies je foto’s.

Ga naar alle foto's en bestellen

Grotelse Heide

De Grotelsche Heide is een afwisselend landschap en heeft de bezoekers van alles wat te bieden. Naald- en loofbos, graslanden met mooie doorkijkjes, heide en als sierlijk lint door het landschap het beekdal van de Esperloop dat uitmond in de Snelle loop. Bewoners langs en in deze twee beken zijn allerlei soorten vlinders, kevers en libellen, die intussen het gebied hebben gevonden. Ook de vogelstand profiteert ervan.

De Esperloop
Heidebeken als de Esperloop zijn een zeldzaamheid in Nederland. Om het open landschap met een vrij meanderende beek terug te krijgen is de oude beekloop van de Esperloop eind jaren negentig weer uitgraven en stuwen uit de beek verwijderd.

Grote grazers helpen
Runderen zorgen ervoor dat het beekdal en heide niet kunnen dicht-groeien tot bos. Zo helpen deze geharde dieren mee om dit landschap op een natuurlijke manier in stand te houden.

Snelle loop
In 2005 is ook de Snelle loop aangepakt zodat ook deze nu een natuur-lijke uitstraling heeft gekregen. Het water stroomt nu op tal van plaat-sen over ‘keientrapjes’ heen. Bij deze watervalletjes hebben vele soor-ten waterplanten zich gevestigd. Dit alles is uitgevoerd in samenwer-king met waterschap Aa en Maas, de beheerder van de beek.
Bron: VVV De Peel

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Wessel Pruissen. Samen met Wessel hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.


Boswachter
Wessel Pruissen
 

De 10 en 20km routes zijn uitgezet met pijlen. De 30km is alleeen te lopen op GPX. De definitieve routes worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

    

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?