fbpx

Gelderse Poort Trail

Binnen de prachtige uiterwaarden van de rivier de maas zijn we op bezoek bij de bewoners. Vele grazers, vogels en andere bijzondere fauna treffen we aan op de verschillende afstanden. Een enorme verrassende variatie in paden en stiekem toch wat hoogtemeters…

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

Hieronder vind je de foto’s van de laatste editie Gelderse Poort Trail. Selecteer onderstaande knop voor het totaaloverzicht.

Gelderse Poort Trail Album

In dit ruige gebied graasden 20 jaar geleden nog koeien; hierna gaf Staatsbosbeheer wind, water en dieren vrij spel. De rivieren vormden duinen, de mens legde nevengeulen aan en in het wild levende paarden en runderen boetseerden een mozaïek van graslanden, ruigtes en ooibosen. Dit rivierenlandschap is puur natuur.

In de Gelderse Poort kun je bijna overal struinen buiten gebaande paden. En wie weet stuit je dan wel op een kudde runderen. Zomers zwerf je over rivierduinen vol bloemen, in de herfst zitten er lepelaars en zilverreigers. In de winter vormt de dijk langs de Waal een prachtige tribune om de overwinterende ganzen te bekijken; het zijn er tienduizenden! In de schemer is de kans het grootst om bevers tegen te komen. Op de oevers vind je vooral in de herfst en winter hun sporen.

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Twan Teunissen. Samen met Twan en zijn collega’s hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.


Boswachter Twan Teunissen
 

De 7 en 10km routes zijn uitgezet met pijlen, de overige routes worden op GPX gelopen. De definitieve routes worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?