fbpx

Keelven Trail

De Keelven Trail loopt door de prachtige natuurgebieden van de Gemeente Someren van het Staatsbosbeheer. Een afwisselend natuurgebied, met vele vennetjes, heidevlaktes, verschillende bossen en ontzettend diverse paden.

Ga voor alle details en starttijden naar onze website: Trail-events.eu

Het Keelven en het Panbos

Keelven

Op de rand van de Strabrechtse Heide liggen de Somerense bossen met het gebied rond het Keelven.

Het Keelvengebied heeft een fraai vennenlandschap. De vennen zijn ontstaan door het uitwaaien van het zand. In de vennen blijft het water staan dankzij de ondoorlaatbare laag in de ondergrond. De vennen worden uitsluiten gevoed door regenwater. Vanaf 1930 is het heidegebied ontgonen en is eren productiebos van gemaakt met voornamelijk aanplant van Grove Den. Aangezien de hoofdfunctie voor de houtproductie (voormalige mijnbouw) verdween en de kwaliteit van het hout matig is, is in 1998 gestart met natuurontwikkelingsproject “Keelven en omgeving”. Uitgangspunt was het recreatief aantrekkelijker maken en het herstellen van het heidelandschap. Om dit te bereiken is 15 ha slecht groeiend naaldhout geveld en zijn enkele kleinere vennen uitgebaggerd. (bron: IVN)

Panbos

>> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

De boswachter

De boswachter van dit gebied is Erik Schram. Samen met Erik hebben we deze routes samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar wat past voor het gebied en we zijn er zeker van dat we zo de highlights aan jullie kunnen tonen tijdens de trail.

Boswachter Erik Schram

Alle routes van de Keelven Trail zijn uitgezet met pijlen. De definitieve routes met de GPX bestanden worden altijd de laatste dagen voor het evenement vrijgegeven en zijn te vinden op de pagina: www.trail-events.eu

Bij dit evenement zijn de volgende partners betrokken

     

NIEUWS

Neem contact op

Verzenden..

© 2019 Trailrunning Europe - All rights reserved - Terms & conditions

or

Log in met je login gegevens

Gegevens vergeten?